Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δυτική Ελλάδα: Στο στόχαστρο της εφορίας 80000 στρέμματα αγροτικής γης

Δυτική Ελλάδα: Στο στόχαστρο της εφορίας 80000 στρέμματα αγροτικής γης

Οργή σε χιλιάδες αγρότες και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

 Χιλιάδες αγρότες από την Αχαΐα,  Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδας απλοί κάτοχοι ενός αγροτεμαχίου στην περιοχή το οποίο βρίσκεται ακόμα και εκτός σχεδίου θα βρεθούν μέσα στον επόμενο χρόνο αντιμέτωποι με το φόρο  που αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση ακόμα και στα αγροτεμάχια .

Συνολικά στο στόχαστρο της εφορίας θα μπουν περισσότερα από  82.218 στρέμματα αγροτικής γης από τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας. με την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών να πληρώνει  χωρίς να υπαχθεί  σε καθεστώς έκπτωσης  καθώς κατά μέσο όρο ο κλήρος που έχουν είναι πάνω από το όριο των 20 στρεμμάτων για το οποίο προβλέπεται χαμηλότερη φορολογία ανά στρέμμα.

Για την ακρίβεια  η πλειοψηφία των αγροτών στη Δυτική  Ελλάδα έχει στην ιδιοκτησία της  33 με 34 στρέμματα κλήρου, που σημαίνει πως δεν εντάσσεται σε μειωμένο καθεστώς φόρου ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes.gr  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αχαϊας Σ. Μαυρόγιαννης η επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια σηματοδοτεί τον θάνατο του συνόλου των αγροτών της περιοχής και την εξαφάνιση του πρωτογενή τομέα εκχωρώντας στους εισαγωγείς όλη την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αγροτικά προϊόντα.

patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.