Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Δυτ. Ελλάδα: Κανονικά ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες

Δυτ. Ελλάδα: Κανονικά ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες

Την Παρασκευή η κατάθεση προσφορών

7613-14Συνεργασία με την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε), Σοφία Σταματάκη, είχε σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου εξετάστηκαν αναλυτικά οι πτυχές των εν εξελίξει διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση από την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενόψει της ολοκλήρωσης του Διεθνούς διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις τρείς χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Άρτα – Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησος), που βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, με την κατάθεση προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Ωστόσο, αναφερόμενος στον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων που αφορά στις 20 θαλάσσιες περιοχές σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι θα επανεξεταστεί στη βάση του εθνικού συμφέροντος και του μέγιστου αποτελέσματος για τη χώρα μας.

Οι προσφορές για τις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κατατίθενται την ερχόμενη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ενώ για τις 20 θαλάσσιες περιοχές η αντίστοιχη προθεσμία, που είναι πιθανό να παραταθεί, εκπνέει στις 14 Μαίου.

patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.