Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Μαθήματα αλληλεγγύης σε τέσσερα σχολεία

Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα θα διεξαχθούν και φέτος στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου  αλλά και στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου και τα Γενικά Λύκεια  Θέρμου και Αμφιλοχίας . Τα μαθήματα αλληλεγγύης γίνονται χάρη στην ανιδιοτελή συμμετοχή των καθηγητών που προσέφεραν εθελοντικά διδακτικό έργο σε μαθητές που είχαν ανάγκη υποστήριξης και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.  Δράσεις σαν και αυτές αποδεικνύουν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών, αν και έχει υποστεί τεράστιες περικοπές και μεγάλες πιέσεις ,  συνεισφέρει στη κατεύθυνση της  αλληλεγγύης  σε μια κρίσιμη στιγμή που δοκιμάζεται όλη η κοινωνία.

Η ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ έχει ως εξής:

Την περσινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν σε δύο σχολεία του Αγρινίου (Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου και Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου) δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα.

Αυτά τα μαθήματα αλληλεγγύης έγιναν χάρη στην ανιδιοτελή συμμετοχή των καθηγητών που προσέφεραν εθελοντικά διδακτικό έργο σε μαθητές που είχαν ανάγκη υποστήριξης και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και η σημαντική βελτίωση τους στα μαθήματα που παρακολούθησαν δικαίωσε όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση τους.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας ενημερώνει τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές ότι τα μαθήματα αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή σχολική χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων σχολείων που καλύπτουν ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

  1. Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου
  2. Γυμνάσιο Παναιτωλίου
  3. Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας
  4. Γενικό Λύκειο Θέρμου

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στηρίζει και φέτος αυτή τη προσπάθεια και καλεί όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με το σχολείο που επιθυμούν να προσφέρουν το διδακτικό τους έργο.

Ενθαρρύνει δε τους συλλόγους διδασκόντων και άλλων σχολείων να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούμε τον εθελοντισμό ως υποκατάστατο των υποχρεώσεων της πολιτείας και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο με όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές.

Στη σημερινή όμως κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μια πρώτη απάντηση απέναντι σε όλους όσους προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία και να διαχωρίσουν τους πολίτες της.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 

                  Ο Πρόεδρος                                                                        Η Αντιπρόεδρος

 

      Γιώργος Καραμητσόπουλος                                                      Χριστίνα Βούλγαρη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.