Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Δόθηκε στην κυκλοφορία η σιδηρογέφυρα στον Διπλάτανο

Δόθηκε στην κυκλοφορία η σιδηρογέφυρα στον Διπλάτανο

κατάλογοςΑπό σήμερα 12 Φεβρουαρίου δόθηκε στην κυκλοφορία η σιδηρογέφυρα με την οποία αποκαθίσταται η πρόσβαση στον Διπλάτανο Θέρμου. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη από τον δήμαρχο Θέρμου υπήρξε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή Θέρμου, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημοσίως την ευαρέσκειά της σε όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή της γέφυρας στη θέση «Στρεψιανόρεμα» της Τοπικής Κοινότητας Διπλατάνου Δήμου Θέρμου.
Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή, αφού εξασφαλίζει μόνιμη πρόσβαση στην ως άνω Τοπική Κοινότητα από την περιοχή της Ευηνολίμνης και ενώνει την Τριχωνίδα με τη Ναυπακτία και την Ευρυτανία. Να τονίσουμε ότι το έργο αυτό ήταν κατεπείγον, δεδομένου του αποκλεισμού που υπέστησαν από τις καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Διπλατάνου. Γι’ αυτό, ο δήμος Θέρμου προσκάλεσε τους μηχανικούς του Στρατού με αποτέλεσμα να συνταχθεί έκθεση αναγνώρισης από τον Συνταγματάρχη Μηχανικού κ. Μιχαήλ Κλούβα για λογαριασμό του ΓΕΣ. Επίσης εργάστηκαν εντατικά τόσο η τεχνική υπηρεσία του δήμου Θέρμου δια του μηχανικού της κ. Αποστόλου Τσινιά όσο και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, αποτελούμενη από τον Προϊστάμενο τεχνικών έργων κ. Νικόλαο Παππά και τον πολιτικό μηχανικό κ. Νικόλαο Καχριμάνη.
Η μελέτη για την κατασκευή των ακροβάθρων της γέφυρας έγινε από τον μηχανικό του δήμου μας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου, ενώ το κόστος των ακροβάθρων προϋπολογίστηκε στο ποσό των 26.300 ευρώ και, αφού ακολουθήθηκε η λήψη πρόχειρων προσφορών, αναδείχθηκε μειοδότης η Τεχνική Εταιρεία της κ. Σοφίας Κων/νου Αθανασίου με έδρα το Θέρμο με ποσό 22.600 ευρώ με ΦΠΑ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Τεχνική Υπηρεσία Π.Ε Αιτωλ/νίας, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά που στήριξε την προσπάθειά μας εξ’ αρχής. Ομοίως, ευχαριστίες ανήκουν στον Πρόεδρο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο για την παραχώρηση σιδηρογέφυρας 17 μέτρων μήκους και 4,95 μέτρων πλάτους, που βρισκόταν στην Ροδινή Αχαΐας, καθώς και τα στελέχη του ΟΣΕ κ.κ. Δημήτρη Τζιβάρα και Γεώργιο Ιωαν. Αναγνωστόπουλο, τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Δημήτριο Αβαρικιώτη, Δικηγόρο Αθηνών, και τον Διευθυντή Συγκροτήματος του ΟΣΕ Αχαΐας κ. Χρήστο Οικονόμου για τη μεγάλη του συμβολή.
Επίσης, θεωρούμε καθήκον να ευχαριστήσουμε τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα και Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για την παρέμβασή τους και υιοθέτηση του αιτήματός μας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Διπλατανιωτών, που στάθηκε δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους εθελοντές που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στην τοποθέτηση της σιδηρογέφυρας, τον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου μας κ. Κων/νο Αθανασίου (Κουκούλια) και τον κ. Ιωάννη Κουκούτση (Μαλλιάς) που βοήθησαν αποφασιστικά με τις γνώσεις τους στην επιτυχή εκτέλεση και περαίωση του έργου, καθώς και την κατασκευάστρια Τεχνική Εταιρεία.
Από σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2016 δόθηκε στην κυκλοφορία το σημαντικό αυτό έργο υποδομής για την περιοχή μας και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας για τα αντισταθμιστικά του Ευήνου από την ελληνική πολιτεία, αλλά και την τουριστική προβολή και ανάδειξη της Ευηνολίμνης, ανοίγουμε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ορεινή αυτή περιοχή του δήμου μας.
Οι δημότες και οι επισκέπτες του Θέρμου να είναι σίγουροι ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για δημιουργία έργων υποδομής που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή τους, ώστε ο τόπος μας να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και προκοπής.

Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Κωνσταντάρας

κατάλογος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. thermo

    Η αληθεια για το θεμα εχει ως ακολουθως : 1ον η αποφαση της οικονομικης επιτροπης που ανεθετε στην εργοληπτρια εταιρεια ακυρωθηκε απο τον Γενικο Γραμματεα της Αποκεντρωμενης Διοικησης Πελοποννησου, Δυτικης Ελλαδας και Ιονιου. Αρ. αποφ. 145743/6589 25-11-2015 2ον Η ενσταση που εγινε απο τον κ. Δημαρχο καθ υπερβαση των αρμοδιοτητων του στην επιτροπη του αρθρου 152 του νόμου 3463/06 παλι ακυρωθηκε, αρ. αποφ. 4/2016 3ον Το εργο δεν ηταν κατεπειγον και 4ον Το εργο εγινε χωρις καμμια επιβλεψη, ουτε απο μηχανικο του Δημου καθοτι δεν υφιστατε τεχνικη υπηρεσια στο Δημο Θερμου ο δε κ. Τσινιας ειναι χημικος μηχανικος, και ουτε αλλος επιβλεπων απο αρμοδια υπηρεσια υπηρξε. Αρα το εργο εγινε χωρις καμμια προδιαγραφη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.