Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Δύο Κάλπες

dyokalpesΔυο μέρες πριν το Δημοψήφισμα.

Α)Τα δεδομένα:

1)Όλοι φωνάζουν όχι στο διχασμό.

2) Όλοι λένε ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

3)Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ζητάει να μη φύγουμε από την Ευρωζώνη.

4)Όλη η Ευρώπη εκλαμβάνει το δημοψήφισμα ως θέληση του Ελληνικού Λαού ναι ή όχι στη παραμονή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν δέχεται την άποψη της Κυβέρνησής μας για το δημοψήφισμα. ‘Ότι δηλαδή το ναι ή όχι δεν αφορά την παραμονή μας στο Ευρώ και Ε.Ε. αλλά στους όρους του εγγράφου της διαπραγμάτευσης. Αυτό τι σημαίνει; Ή ότι οι Ευρωπαίοι δεν το καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν ή τρίτο, ότι πολύ λίγο τους ενδιαφέρουμε ως μέλος, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Δυστυχώς για μας αυτό έδειξαν τελευταία και τα διεθνή χρηματιστήρια. 5) Το θέμα είναι πολιτικό. Το πεντάμηνο με τη νέα Κυβέρνηση αντί να ενισχυθούν οι θέσεις της χώρας με τις όποιες κινήσεις μας, δημιουργήσαμε σε όλα σχεδόν τα μέτωπα εχθρούς. Ούτε ένας εταίρος διάκειται πλέον φιλικά προς εμάς. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τρίβει τα χέρια του ελπίζοντας στην έξοδό μας. Οι Ευρωπαίοι ταμπουρώνονται πίσω από κανόνες και νόμους δικής τους λογικής. Λιτότητα, χρέος, αξιοπρεπή διαβίωση, με μια σχετική ανάπτυξη σημαίνουν για αυτούς ψυχρά νούμερα. Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης βρίσκεται ακόμα μακριά.

Β) Το αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι έχουν την άποψη ότι το δημοψήφισμα όπως διαμορφώνεται αφορά, κατά κυριολεξία, τη παραμονή ή όχι στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γ) Η Πρόταση

Για να μην υπάρξει διχασμός και αφού η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δέχεται την παραμονή μας στην Ε.Ε. και στο Ευρώ, που θα αποτελέσει τώρα με την απόφασή του τη μεγαλύτερη ευκαιρία της χώρας, αλλά όχι στην λιτότητα και τα μέτρα, ο Αρχηγός του Κράτους αυτή την ύστατη στιγμή, για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τον εγκλωβισμό των Ελλήνων, είναι τραγικά απαραίτητο, να απαιτήσει να στηθούν δύο κάλπες:

1) Η μία κάλπη με ναι ή όχι για τους δοτούς όρους της διαπραγμάτευσης. και

2) Η δεύτερη που να δέχεται ψηφοδέλτια με ναι ή όχι, με σχετική διακριτική σφραγίδα, για την παραμονή μας στο Ευρώ και Ε.Ε. Αμφιβάλλει κανείς για το αποτέλεσμα; Η Κυβέρνηση θα έχει πίσω της όλο τον Ελληνικό Λαό. Θα πάει στην Ε.Ε. με δυο ανεπανάληπτα τρομερά όπλα..

Με ένα Βροντερό πάνω από 80% ΝΑΙ για την Ευρώπη και το άλλο επίσης με ένα συντριπτικό πάνω από 80% ΟΧΙ στα μέτρα και όρους της Διαπραγμάτευσης.

Θεόδωρος Μυλωνάς

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μαίρη Τ.

    Φίλε, αυτό θα προκύψει και τώρα με ΜΙΑ κάλπη κι όχι δύο! Την πρότασή σου να την κάνεις στην κυβέρνηση κι όχι σ’ εμάς! Όλοι σοφοί το παίζεται αυτές τις μέρες, άντε αφήστε μας να σκεφτούμε μόνοι μας, δεν έχουμε ανάγκη απ’ τις δικές σας σκέψεις! Βρε agrinionews, σαν πολλά ΝΑΙ δε δέχεσαι εδώ μέσα;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.