Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Δύο νέοι παιδικοί σταθμοί και τρία ΚΔΑΠ στον σχεδιασμό του δήμου Αγρινίου

Δύο νέοι παιδικοί σταθμοί και τρία ΚΔΑΠ στον σχεδιασμό του δήμου Αγρινίου

DSCN3945

Με ένα πλήθος θεμάτων κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα πραγματοποιείται μέχρι αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο στο Αγρίνιο. Ένα ενδιαφέρον ζήτημα για την τοπική κοινωνία, που ανέκυψε από την συζήτηση επί του προϋπολογισμού της ΚΟΙ.ΠΑ, ήταν ότι ο δήμος Αγρινίου έχει στα άμεσα σχέδιά του τη δημιουργία δύο νέων παιδικών σταθμών σε περιφερειακές δημοτικές ενότητες που είναι σχετικά μακριά από το Αγρίνιο αλλά έχουν αρκετά παιδιά ώστε να λειτουργήσουν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον προς τους ιδιωτικούς και να φέρουν περισσότερη χρηματοδότηση στον δήμο.Οι παιδικοί σταθμού μέχρι στιγμής προκρίνεται ναγίνουμν ένα στην περιοχή Μακρυνείας-Αρακύνθου κι ένας στην περιοχή Στράτου.
Αναφορά έγινε επίσης και στον σχεδιασμό για τρία νέα ΚΔΑΠ, επίσης στην περιφέρεια του δήμου, πιθανότατα με ένα από αυτά για παιδιά με αναπηρίες.
Εκτός ημερήσιας διάταξης πέρασε…ακροθιγώς το ζήτημα της τιμωρίας υπαλλήλου στην ΔΕΥΑΑ για την διένεξή της με τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης, θέμα για το οποίο ο κ. Παπανικολάου ζήτησε “να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τους υπαλλήλους”.
Ακόμα ο κ. Μοσχολιός ζήτησε να αποσαφηνιστεί από τις νομικές υπηρεσίες αν το ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος Αυγούστου στην ΚΟΙ.ΠΑ, το οποίο είχε αναφέρει σε προηγούμενο συμβούλιο, ύψους 1,6 εκατομμυρίων, είναι αποτέλεσμα της προείσπραξης του ΕΣΠΑ από προσεχείς μήνες-αυτό είχε αναφέρει ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου-ή είναι από ΕΣΠΑ του 2014 όπως ο ίδιος υποστήριζε. Η απάντηση ήταν ότι στη “συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά είναι λεφτά του 2014”.
Να σημειωθεί ότι εκτός ημερήσιας διάταξης μπήκε η έγκριση ενός κονδυλίου ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων σε δύο μικρά γεφύρια σε Μεγάλη Χώρα και Λεπενού που πέρασε ομόφωνα. Όπως ομόφωνα πέρασε και η σύνταξη ενός ψηφίσματος κατά της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για τη πρώτη κατοικία, την οποία ανέλαβε ο σύμβουλος κ. Καμμμένος.
Πριν όμως από τη συζήτηση του θέματος(και παρά την τελική ομοφωνία!)υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τραπεζιώτη και Καμμένου από τη μία και Ρόκου και Καζαντζή από την άλλη σχετικά με το αν το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο αιφνιδιαστικά και πρόχειρα. Τελικά επικράτησε ειρήνη στο πνεύμα των ημερών…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Πολίτης Χ

    Καλό θα είναι να μεταφέρονται τα προφορικά λόγια αυτούσια επί του γραπτού λόγου!!!
    Παιδικοί Σταθμοί υπάρχουν σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο και δεν ειπώθηκε κατά την συνεδρίαση η δημιουργία σε Δημοτικές Ενότητες νέων Παιδικών Σταθμών! ειπώθηκε η δημιουργία 3 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε Δημοτικές Ενότητες. Επίσης τέθηκε η μεταστέγαση του ΚΔΑΠ με Α το οποίο προσφέρει τις Υπηρεσίες του επι 11 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του
    Αγρινίου και όχι η δημιουργία νέου!!!! Επίσης σχεδιάζεται η δημιουργία ενός παιδικού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας για παιδιά μεΑ 2,5-6 ετών!
    Η δημοσιογραφική πέννα οφείλει να είναι πιστή στη σωστή γραφή της!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.