Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Δύο πρόσωπα «δείχνουν» οι Αρχές για την τραγωδία της Marfin

Δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin, ο οποίος είχε στοιχήσει τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, για το οποίο υπήρχε συζήτηση σε εξέλιξη εκείνη την ημέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή,  ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει τις καταθέσεις βασικών αυτοπτών μαρτύρων στην υπόθεση, από τις οποίες προκύπτει η γενική περιγραφή των υπόπτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα με απόλυτη σιγουριά ή κατά προσέγγιση.

in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.