Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Άδειασε” πλήρως τον Κραμποκούκη ο Πεφάνης

“Άδειασε” πλήρως τον  Κραμποκούκη ο Πεφάνης

“Δεν υπήρξε δίωξη στον κ. Κραμποκούκη”

“Δεν υπήρξε σκάνδαλο με τις εισφορές, το θέμα έχει λήξει από πολλά χρόνια”, ανέφερε ο Αναπληρωτής Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου.”Κι εγώ στον ίδιο χώρο είμαι πολιτικά αλλά δεν νιώθω να με κυνήγησε κανείς”, τόνισε . Oυσιαστικά, σπεύδοντας  να παραχωρήσει συνέντευξη λίγες ώρες μετά  τις αναφορές Κραμποκούκη, “άδειασε” πλήρως τον απαρχόμενο διοικητή. 

Δεν υπήρξε σκάνδαλο με τις εισφορές, το θέμα έχει λήξει από πολλά χρόνια”, ανέφερε ο Αναπληρωτής Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου.”Κι εγώ στον ίδιο χώρο είμαι πολιτικά αλλά δεν νιώθω να με κυνήγησε κανείς”, τόνισε .Με τον παραπάνω τρόπο σχολίασε ο κ. Πεφάνης τα όσα υποστήριξε , κατά την παράδοση της διοίκησης, ο απερχόμενος Διοικητής κ Γ. Κραμποκούκης, περί καρατόμησής του λόγω πρακτικών  Μαυρογυαλούρου και λόγω των ερωτήσεων που έκανε για την παλιά ιστορία των ασφαλιστικών εισφορών που φέρονταν να μην είχαν αποδοθεί κατά τα έτη 1997-98. “Δεν μπορεί ο καταγγέλων να είναι και καταγγελόμενος, αφού ο κ. Κραμποκούκης διοικούσε μέχρι πρότινος” ανέφερε ο Δ.Πεφάνης , λέγοντας ότι δεν θέλει να πιστέψει πως όλα προέκυψαν από την έντονη κόντρα που υπήρξε μεταξύ Σαλμά -Κραμποκούκη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε περιοχές τις Ακαρνανίας.

Και ο κ. Πεφάνης ανέφερε αναλυτικά: “Κι εγώ ανήκω στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κ. Κραμποκούκη αλλά ουδέποτε ένιωσα διωκόμενος. Μάλιστα θέλω να καταστήσω σαφές ότι η ηγεσία του Υπουργείου ούτε έφερε στη επιφάνεια τα θέματα που ανέφερε ο απερχόμενος διοικητής αλλά ούτε και ασχολήθηκε με αυτά. Νομίζω ότι το να κάνουμε θέμα κάτι που δεν υφίσταται εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά στην κοινωνία, ώστε να εγκαλεί διαρκώς τη δημόσια Διοίκηση. Μετά τα γεγονότα της 23ης Αυγούστου με την κόντρα του απερχόμενου Διοικητή με τον Αναπληρωτή Υπουργό, στις 30 Αυγούστου ο κ. Κραμποκούκης έστειλε ένα πολύ απαιτητικό έγγραφο προς το Μεσολόγγι ζητώντας αυθημερόν ενημέρωση. Το θέμα το γνώριζε από μια σύσκεψη που είχε γίνει παλιότερα και δεν θέλω να πιστέψω ότι το ανακίνησε για να δημιουργηθεί επιχείρημα που να εξηγεί υποτιθέμενους λόγους για τους οποίους  εκδιώχθηκε. Η όλη ιστορία έχει λήξει καθώς κανένας συνταξιούχος δεν έχασε εισφορές, αφού όλοι έχουν πάρει κανονικά συντάξεις έκτοκτε, ενώ το 2005 έγινε έλεγχος από Επιθεωρητές που παρέκαμψαν το όλο θέμα. Με παλιό έγγραφο έχουν ερωτηθεί και όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και μόνο το Μετοχικό Ταμείο έχει απαντήσει ότι δεν έχει στοιχεία για κάτι μεμπτό. Οι παρακρατήσεις πήγαιναν για ανάγκες και δεν φαίνεται υπεξαίρεση ή ότι άλλο ακούγεται 15 χρόνια μετά.Εγώ, αν και όλα αυτά δεν αφορούν στη δική μου περίοδο, δεν επιθυμώ να μένουν σκιές στις προηγούμενες διοικήσεις. Πρέπει να κάνουμε παραγωγικά πράγματα και όχι να διαιωνίζουμε συγκρουσιακές πρακτικές. Η Υγεία έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και όχι τους γιατρούς ή τη διοίκηση. Ο καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν λύσεις και σύνθεση δυνάμεων.”

Ο κ. Πεφάνης εξήγησε ότι μίλησε στη παρούσα στιγμή παρότι δεν έβγαζε ποτέ “τα μίζερα πράγματα”, όπως είπε, γενικά στην πορεία του, για να αποκαταστήσει την αλήθεια και να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. “Μιλάω απαντητικά και για πράγματα όχι της εποχής μου, αλλά δεν μπορώ να αφήνω κατηγορίες να μένουν”, εξήγησε. Σε ότι αφορά τη συνεργασία του με τον κ. Κραμποκούκη την χαρακτήρισε “με προβλήματα και λόγω των δυσκολιών και των απαιτήσεων, που θα μπορούσε να είναι καλύτερη”.

Για τους γιατρούς εξήγησε ότι από αβλεψία, όχι δική του, διορίστηκε παιδίατρος στο Μεσολόγγι αλλά δεν είναι περιττός, ενώ κάλεσε να δεχτούν όλοι ότι όπου υπάρχει πλεόνασμα έστω οριακό πρέπει να βοηθά εκεί που υπάρχει έλλειμμα, γιατί είναι καλύτερα να μετακινηθεί για 5 μέρες ένας γιατρός παρά 40 περιστατικά με τους συγγενής των ασθενών. Τόνισε ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του γιατί είναι 58 ετών και δεν μπορεί να μετακινείται καθημερινά από την Πάτρα όπου ζει, ενώ κάλεσε γιατρούς και προσωπικό να στηρίξουν τον νέο διοικητή. “Είναι μόλις 29 ετών με καλό βιογραφικό. Ελπίσω να μην επαληθευτούν εκείνοι που θεωρούν βέβαιο ότι θα πέσουν κάποιοι να τον φάνε. Οι θέσεις δεν είναι κληρονομιά κανενός και πρέπει να παραχθεί μια νέα γενιά στελεχών με άλλη αντίληψη. Εγώ εύχομαι να τα πάει καλά και να τον στηρίξει η κοινωνία όλου του νομού”.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.