Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Δ.Σ.Μεσολογγίου: Ηθικός και πολιτικός υπεύθυνος ο Μάριος Σαλμάς

Δ.Σ.Μεσολογγίου: Ηθικός και πολιτικός υπεύθυνος ο Μάριος Σαλμάς

mesologgi-epeisodia-sxedio-athinaγια τα επεισόδια κατά τις κινητοποιήσεις για το “Αθηνά”

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της 18ης Νοεμβρίου, ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα που αφορά την επιχειρούμενη ποινική δίωξη των δημοτικών αρχών Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, φορέων και απλών πολιτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στο ψήφισμα υποστηρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική υπευθυνότητα για τα όποια μικρής έκτασης επεισόδια συνέβησαν στη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων και πως ηθικός  και πολιτικός υπεύθυνος των γεγονότων που σημειώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», είναι ο τότε υπουργός και νυν βουλευτής Αιτωλ/νιας  Μάριος Σαλμάς. Αναφέρει το ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καταδικάζει την επιχειρούμενη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, του Δημάρχου Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέ, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παντελή Καρατσώλη και Κώστα Πουλή, των εκπροσώπων των συλλογικών φορέων της περιοχής (Δικηγορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου) και των τριάντα περίπου πολιτών, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Πρόκειται για πράξη πολιτικού περιεχομένου, η οποία υλοποιείται στηριζόμενη σε καταθέσεις αστυνομικών οργάνων με «εντολή άνωθεν», η οποία αποσκοπεί στον εκφοβισμό των πολιτών και των αιρετών εκπροσώπων τους.
Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική υπευθυνότητα για τα όποια μικρής έκτασης επεισόδια συνέβησαν στη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων. Ηθικός δε και πολιτικός υπεύθυνος των γεγονότων που σημειώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», είναι τότε υπουργός και νυν βουλευτής Αιτωλ/νιας κος Μάριος Σαλμάς.
Ο κος Σαλμάς με τις πράξεις και τις ενέργειες του προκάλεσε την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της. Επέλεξε προκλητικά και αλαζονικά να πραγματοποιήσει «κομματική συγκέντρωση φίλων του» στη διάρκεια της κορύφωσης των κινητοποιήσεων και παρ’ όλο που προσπάθησαν πολλοί, ανάμεσα τους και ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής, να τον πείσουν να την μεταθέσει προσωρινά. Αδιαφόρησε επιδεικτικά στις αιτιάσεις μας και με τη στάση του τροφοδότησε την κατασταλτική συμπεριφορά σε βάρος μας, των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν «την κομματική συγκέντρωση των φίλων του».
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θα στηρίξει νομικά, ηθικά και πολιτικά όλους τους πολίτες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις κινητοποιήσεις.
Προτείνονται ως μάρτυρες υπεράσπισης οι επικεφαλείς των παρατάξεων καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.