Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Δ. Χατζησωκράτης: Όχι σε λιτότητα, ναι σε ανοιχτή Ευρώπη (video)

Δ. Χατζησωκράτης: Όχι σε λιτότητα, ναι σε ανοιχτή Ευρώπη (video)

DSCN1706

Στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Αγρίνιο βρέθηκε νωρίτερα για να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, όπου βρέθηκε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκη Φούντα και το μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκου Σκιαδά.

Πριν από τον κ. Χατζησωκράτη μίλησε ο κ. Παύλος Θεοδωρίδης, Γραμματέας της νομαρχιακής της ΔΗΜ.ΑΡ που μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όσους ψήφισαν Θύμιο Σώκο στις περιφερειακές εκλογές σε μια δύσκολη μάχη, καλώντας πάντως τους ψηφοφόρους του χώρου του να στηρίξουν στον δεύτερο γύρο παρατάξεις με προοδευτικό προσανατολισμό και επικεφαλής με αξιοπιστία.


«Θέλουμε μια άλλη πορεία στην Ευρώπη και δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που προχωρά αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, με την συντήρηση. Δεν πρέπει να πάμε στη περιχαράκωση αλλά στην ανοιχτή Ευρώπη, λέγοντας όχι στη λιτότητα. Πρέπει να κάνουμε το εκκρεμές να φύγει από δεξιά», τόνισε αρχικά ο κ. Χατζησωκράτης που επέμεινε πως ότι συμβαίνει στην Ευρώπη, επηρεάζει της Ελλάδα και αντίστροφα. Επεσήμανε, δε, ότι οι πολίτες συνήθως ρωτούν τη ΔΗΜ.ΑΡ τι θα κάνει μετά τις εκλογές κάτι που σημαίνει ότι έχει επιρροή στις εξελίξεις, τονίζοντας όμως ότι για να γίνει αυτό πρέπει η ΔΗΜ.ΑΡ να έχει δύναμη στις ερχόμενες εκλογές. «Θεωρούμε δημοκρατική υποχρέωση των πολιτών να δώσει δύναμη σε εκείνους που παλεύουν για λύσεις με προοδευτικό τρόπο», εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα άσχημα ποσοστά στην Αττική ο  κ. Χατζησωκράτης εξήγησε ότι η υποψηφιότητα της κ. Γιαννακάκη δεν προχώρησε όπως έπρεπε και το ποσοστό ήταν πολύ χαμηλό που δεν χαροποιεί το κόμμα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη παντού, όπως είπε, αναφέροντας τον κ. Σώκο ως θετικό παράδειγμα. Στην ίδια ερώτηση, πάντως, η κ. Φούντα απάντησε ότι στην Αττική η ψήφος είναι από οργισμένη αντίδραση και ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στην υπόλοιπη Ελλάδα την Κυριακή όπου ο κόσμος θα ψηφίσει προοδευτικά.

DSCN1708

DSCN1704

DSCN1703

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.