Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Παπαϊωάννου:Δεν αλλάζει η απόφαση για το Εφετείο στο Αγρίνιο, ανοιχτό για Διοικητικό στο Μεσολόγγι

Παπαϊωάννου:Δεν αλλάζει η απόφαση για το Εφετείο στο Αγρίνιο, ανοιχτό για Διοικητικό στο Μεσολόγγι

Ζητήθηκε η αναστολή της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον υπουργό Δικαιοσύνης.Αντιθέτως ανοιχτή παραμένει η ίδρυση του Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι.

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε χθες στην Αθήνα αντιπροσωπεία φορέων της περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπακτίας στις οποίες τέθηκαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους στην περιοχή.

Για τις συναντήσεις αυτές ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011, και ώρα 11 το πρωί, έγινε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γιάννη Ατσαλάκη, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, παρισταμένων και των κ.κ. Δημάρχου Ναυπακτίας Ι. Μπουλέ, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Ι. Σπανού και του Γραμματέα του Δ.Σ.Μ. Χρ. Παΐσιου. Η συνάντηση έγινε στο Γραφείο του κ. Υπουργού και αφορούσε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Συζητήθηκε το θέμα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και τέθηκε το ζήτημα της πρωτοφανούς θεσμικής εκτροπής ορισμού διαφορετικής έδρας του, απ’ την Πρωτεύουσα και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, όπως ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ συμβαίνει και γίνεται. Ζητήθηκε η αναστολή του συντελούμενου “εγκλήματος” σε βάρος της Ι.Π. Μεσολογγίου, δεδομένης και της εκκρεμοδικίας της Αίτησης Ακύρωσης κατά του σχετικού Π.Δ. που συζητείται στις 2-2-2012 ενώπιον του ΣτΕ. Ο Υπουργός απάντησε ότι υπάρχει απόφαση και υλοποιείται άσχετα αν συμφωνεί ή όχι. Τότε, τέθηκε η απαίτηση ίδρυσης και λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου στο Μεσολόγγι, όπως η παρούσα και η προηγούμενη Κυβέρνηση υποσχέθηκε, πράγμα που δεν αρνήθηκε και είναι “ανοιχτό”.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά της αποδυνάμωσης από υπαλληλικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την προβληματική μέχρι και αδύνατη λειτουργία του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και της κακής κατάστασης του κτιρίου και της έλλειψης λειτουργικών δαπανών. Επίσης, ζητήθηκε η επανακατανομή οργανικών θέσεων, πέραν των υπαλλήλων και θέσεων Δικαστών, με την ανάγκη μιας ακόμη Αντιεισαγγελέως και Παρέδρου. Ο Υπουργός με κατανόηση και γνώση των προβλημάτων και των δυσκολιών, της έλλειψης προσωπικού, Δικαστών, Υπαλλήλων και των χρηματικών μέσων, υποσχέθηκε την καταγραφή και προσπάθεια επίλυσής τους.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της αναμενόμενης συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων και προτάθηκαν τα ελάχιστα αναγκαία, σε σχέση με τον όγκο δουλειάς τους και την απόσταση. Μάλιστα, προτάθηκε η υπαγωγή του Ειρηνοδικείου Ευπαλίου στη Ναύπακτο. Για το τελευταίο τέθηκε η άμεση ανάγκη της επισκευής και της επαναλειτουργίας στο ιδιόκτητο κτίριο, δόθηκε εντολή στην αρμόδια κατασκευαστική «ΘΕΜΙΣ Α.Ε.» να ολοκληρωθούν οι εργασίες και πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο η μεταστέγασή του.

Στη συνέχεια της Πέμπτης, 1-9-2011, και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με πρωτοβουλία επίσης του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου με τη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Ασημακοπούλου Ρένα, παρόντων του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Σπανού και του Γραμματέα του Δ.Σ.Μ. κ. Χρ. Παΐσιου. Έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και η αξιότιμη κα Πρόεδρος δεν έκρυψε τα ειλικρινή αισθήματα αγάπης και συμπάθειας προς την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, δεδομένου ότι στο ιστορικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου πρωτοδιορίσθηκε Πάρεδρος και Πρωτοδίκης και υπηρέτησε γόνιμα τα δύο πρώτα χρόνια της επιτυχημένης πορείας και δικαστικής εξέλιξής της. Ενημερώσαμε για τα θέματα που τέθηκαν στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας της Δικαστικής Ηγεσίας.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης των προβλημάτων και των δίκαιων αιτημάτων μας, υποσχέθηκε να είναι αρωγός επίλυσής των και σύντομα θα επισκεφθεί το Πρωτοδικείο μας, που κρατά τις καλύτερες αναμνήσεις.

Επίσης με την ευκαιρία της παρουσίας μας στον Άρειο Πάγο, έγινε επίσκεψη στον υπηρετήσαντα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου και Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Κατσιρώδη και έγινε φιλική συζήτηση γενικότερων και τοπικών προβλημάτων της οργάνωσης και λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Απ’ τις αναφερόμενες χρήσιμες συναντήσεις, θα υπάρξει συνέχεια με άμεση υποβολή γραπτών αιτημάτων και δρομολόγηση λύσεων, τώρα και στο μέλλον.

messolonghinews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.