Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Είδαν την ηγεσία οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της περιοχής μας

Είδαν την ηγεσία οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της περιοχής μας

unnamedΣυνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 17 Ιουνίου, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, (Πρόεδρος, Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος) με τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη και τον Υπαρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα Παπασπύρου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και αναλύθηκαν προφορικά όλα τα εργασιακά, μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα που μας απασχολούν και τονίστηκε ότι, η Ένωση είναι υπέρ του διαλόγου και της Μεταρρύθμισης στην Ελληνική Αστυνομία. Επισημάνθηκε όμως ότι, η εν λόγω μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι απόρροια επιστημονικών μελετών, βασισμένων σε σύγχρονα δεδομένα (δηλ. σχέση πληθυσμού, εγκληματικότητας, ιδιομορφία και ιδιαιτερότητες περιοχών, γεωγραφικές και άλλες). Στο εγχείρημα θα πρέπει να συμμετέχουν τόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες Α.Ε.Α. όσο και αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταθέτοντας τις προτάσεις και απόψεις τους.
Μετά την ψήφιση του Νόμου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι εκπρόσωποι των αστυνομικών εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για το αν οι, κατά την άποψή τους, δομικές αδυναμίες που θα προκύψουν, στην Ελληνική Αστυνομία με το σχετικό Νόμο μπορούν να βελτιωθούν μέσα από Προεδρικά Διατάγματα.
Τόνισαν την ανάγκη να γίνει άμεση διαβούλευση, για να περιληφθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη φιλοσοφία του νέου Νόμου, πριν την έκδοση των ρυθμιστικών Προεδρικών Διαταγμάτων, με τον ανάλογο πάντα χρόνο προς συζήτηση.
Ζήτησαν εξάλλου την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Ε.Σ.Π.Α.) για κάλυψη και Βελτίωση της Υλικοτεχνικής Υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας, με την παράλληλη ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, την πρόσληψη Αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Πανεπιστήμιο Αστυνομικών Σπουδών, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, με την καθιέρωση της μετεκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των Αστυνομικών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, ως Πιστοποιημένη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και την ανάγκη για μείωση της γραφειοκρατίας.
«Η Ένωση μας θα υποβάλει ρεαλιστικές προτάσεις με τις θέσεις μας για όλα τα παραπάνω θέματα και ζήτησε, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης της περιοχής ευθύνης της Α.Δ. Ακαρνανίας, την ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό-υλικοτεχνική υποδομή. Τέλος, προσκαλέσαμε τον κ. Αρχηγό και τον κ. Υπαρχηγό να επισκεφτούν την περιοχή μας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.