Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα την Οδύσσεια στη Δημοτική Πινακοθήκη (φωτο)

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα την Οδύσσεια στη Δημοτική Πινακοθήκη (φωτο)

DSCN4812

«Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην περιπέτεια του Οδυσσέα, από ένα κείμενο που μετέφρασε ο φιλόλογος Δημήτρης Μαρωνίτης και το οποίο άρχισα να εικονογραφώ το 1990. Τα έργα της έκθεσης είναι καμωμένα την τελευταία 20ετία. Οι πίνακες έχουν εκτεθεί στη Σαντορίνη, τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και τώρα στο Αγρίνιο. Η περιπέτεια του Οδυσσέα περπατάει την Ελλάδα, μαζί με την περιπέτεια του Ελληνικού λαού… Στα έργα κυριαρχεί το μπλε χρώμα αλλά και το κόκκινο, γιατί είναι το φώς, η χαρά, κάτι που συμβολικά σημαίνει ότι είμαστε αισιόδοξοι, ακόμη και με ένα μυθολογικό παρελθόν», ανέφερε σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της έκθεσης που εγκαινιάστηκε απόψε στη Δημοτική Πινακοθήκη ο καλλιτέχνης κ. Δημοσθένης Κοκκινίδης.

Τα εγκαίνια παρακολούθησαν αρκετοί Αγρινιώτες, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε τόσο ο δημιουργός των έργων κ. Κοκκινίδης, όσο και ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Χρήστος Γαρουφαλής και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο τελευταίος χαρακτήρισε την έκθεση εξαιρετική και επεσήμανε ότι φιλοξενείται στο πλαίσιο ανάδειξης κάθε προσπάθειας που προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες, ενώ ο κ. Γαρουφαλής ανέφερε ότι είναι εξαιρετική τιμή η παρουσία του καλλιτέχνη στην πόλη μας και στα εγκαίνια, θύμισε ότι αυτές τις μέρες η Δημοτική Πινακοθήκη κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πορεία της αυτή τη χρονιά. «Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή», ανέφερε, ενώ, σχετικά με την έκθεση, σχολίασε ότι «η Ομήρου Οδύσσεια είναι ένα θέμα επίκαιρο, γιατί αφορά και την Οδύσσεια που βιώνουμε όλοι μας λόγω της κρίσης».

DSCN4813 DSCN4815 DSCN4818 DSCN4821 DSCN4824 DSCN4825 DSCN4826 DSCN4828 DSCN4831 DSCN4837 DSCN4841 DSCN4842 DSCN4844 DSCN4845

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.