Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Εγκαινιάστηκε η ΜΕΘ ΣΤΟ Αγρίνιο.

Εγκαινιάστηκε η ΜΕΘ ΣΤΟ Αγρίνιο.

Εγκαινιάστηκε χθες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Αγρινίου παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να δώσεις λύσεις σε χρόνια προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το πολύπαθο σύστημα υγείας του νομού μας. Όμως, η ΜΕΘ αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο τονίζει από την πλευρά του ότι η ΜΕΘ θα στελεχωθεί από 17 νοσηλευτές, 3 ιατρούς, Διευθυντή Α΄ και Διευθυντή Β΄ και θα είναι δυναμικότητας 6 κλινών. Αρχικά θα λειτουργήσουν 2 κλίνες, ενώ σταδιακά θα αυξάνονται. Το κόστος για τη δημιουργία της νέας ΜΕΘ ανήλθε στις 600.000 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Σαλμάς δήλωσε: ”…Εφεξής δεν θα χάνονται ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα εξαιτίας της έλλειψης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Τη λειτουργία της Μονάδας που εγκαινιάζεται σήμερα (δηλ χθες) είχαμε προγραμματίσει για το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, όπως είχα δηλώσει από το Μάιο σε συνέντευξή μου.”

Στον αντίποδα οι οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης, Σοφία Γιαννακά και Ανδρέας Μακρυπίδης, εξέδωσαν από κοινού δελτίου τύπου στο οποίο κάνουν λόγο για προεκλογική φιέστα αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: ”…Το πιο ευαίσθητο κομμάτι του νοσοκομείου είναι καταδικασμένο να υπολειτουργήσει και πιθανότατα να κλείσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, μιας και η ΜΕΘ δεν διαθέτει επαρκές ιατρικό προσωπικό, οι μετακινήσεις νοσηλευτών έγιναν με αποδυνάμωση κλινικών, βασικές υποστηρικτικές λειτουργίες της Μονάδας (αξονικός τομογράφος, νευροχειρούργος, αιμοδοσία, μικροβιολογικό κλπ) δεν έχουν εξασφαλιστεί ενώ υπάρχουν επιφυλάξεις και για την εκπαίδευση του προσωπικού που θα εργάζεται στην Μονάδα.
Ουσιαστικά η ΜΕΘ θα λειτουργήσει βασιζόμενη στις δεσμεύσεις του διευθυντή της ότι θα κάνει 15 ίσως και παραπάνω εφημερίες τον μήνα και η ομαλή της λειτουργία εξαρτάται από τις φυσικές και ψυχικές αντοχές του, ενώ άγνωστο είναι το πότε θα έρθουν οι γιατροί που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας
Όλα αυτά όμως λίγο απασχολούν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που βρήκαν την «κατάλληλη» χρονική στιγμή για την προεκλογική φιέστα των «εγκαινίων» της ΜΕΘ, εμπαίζοντας τους πολίτες της Αιτωλ/νίας για άλλη μια φορά…”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.