Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2019

Εγκρίθηκαν εργασίες για τις κατολισθήσεις στην Παλιοβούνα

Μια σειρά από παρεμβάσεις για τις συντηρήσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας, εγκρίνοντας εργολαβίες ύψους 3.700.000 ευρώ, αλλά και δημοπράτηση εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών σε κόμβους εντός του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν: εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα, συντηρήσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2013-2014, ανακατασκευή ασφαλτοταπήτων στον κόμβο Ακτή Δυμαίων και Ανθείας , επείγουσες εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης – αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς και συντηρήσεις  σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Την ικανοποίησή του για τη σειρά των έργων και παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορούν την οδική ασφάλεια των πολιτών, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος ΚατσιφάραςΠροσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, καθώς και μέσα στις πόλεις. Οι παρεμβάσεις μας αυτές στοχεύουν κυρίως στην άρση της επικινδυνότητας για την ασφάλεια των πολιτών μας» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως η διεκδίκηση περισσότερων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου συνεχίζεται.

«Παραλάβαμε 700 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου, χωρίς όμως να μας μεταφερθούν και πόροι για την συντήρηση του. Κάνουμε, κάθε χρόνο, μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για τη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας, όπου ουσιαστικά κάθε εργασία συντήρησης είχε διακοπεί από το 2007. Με τις εργολαβίες που εκτελούνται και με αυτές που δημοπρατήσαμε προσπαθούμε να βελτιώσουμε αποφασιστικά την οδική ασφάλεια προς όφελος των πολιτών», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.