Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Περιφέρεια:Διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών

Εγκρίθηκε η αναγκαιότητα διεξαγωγής διεθνούς δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών

mathiton 

Σε διεθνή δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά την απόφαση που έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έγκριση αναγκαιότητας της διενέργειας διαδικασίας διεθνούς δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών στη χωρική αρμοδιότητα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) για τις σχολικές περιόδους 2014-2015 και 2015-2016, μετά τις εισηγήσεις που έκαναν κατά τη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες Β. Αντωνόπουλος, Γ. Αλεξόπουλος και Χ. Καφύρας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί έγκαιρα να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε την επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει απρόσκοπτα και δίχως κανένα πρόβλημα η μεταφορά των μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, παρά το γεγονός πως επρόκειτο για μία αρμοδιότητα που από τον “Καλλικράτη” ορίζεται ως αρμοδιότητα των Δήμων. Παρ’ όλα αυτά έχουμε αναλάβει αυτή την πολυδαίδαλη διαδικασία και κάνουμε τις σωστές κινήσεις, ούτως ώστε όλα να γίνονται με διαφάνεια, ανοικτά και κυρίως προς όφελος των μαθητών μας και γενικότερα της κοινωνίας. Τρία χρόνια, όλη αυτή η διαδικασία είναι Γολγοθάς για εμάς… Όμως προσπαθούμε και κάθε φορά τα καταφέρνουμε και επιτυγχάνουμε οικονομίες κλίμακος. Τώρα κοιτάμε στο μέλλον και προσπαθούμε να δώσουμε έγκαιρα λύση και για τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως «όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια, κάθε χρόνο και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην υπάρχουν κενά στη μεταφορά των μαθητών στη Δυτική Ελλάδα, ένα ζήτημα με μεγάλη κοινωνική διάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειες τους».

Από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε η οργάνωση της διαδικασίας της μεταφοράς μαθητών, η συγκρότηση ομάδων δρομολογίων, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια της οικονομικότητας και της εξασφάλισης συνθηκών γνήσιου ανταγωνισμού και η αναγκαιότητα διενέργειας ανοιχτού διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τη σύναψη συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αρμόδιους μεταφορείς, κατά τις σχολικές περιόδους 2014-2015 και 2015-2016 και συγκεκριμένα από 1.9.2014 έως 31.8.2016, με δυνατότητα παράτασης αυτών για τρείς μήνες.

Το προβλεπόμενο κόστος των συμβάσεων μεταφοράς, το οποίο θα προσδιορίσει και το ποσό της διακήρυξης του διαγωνισμού, θα προέλθει από τον υπολογισμό όλων των υφισταμένων δρομολογίων, αλλά και όσων προκύψουν μετά από τροποποίηση για την κάλυψη διαμορφωθεισών αναγκών μεταφοράς μαθητών, με βάση τις διατάξεις που προβλέπονται.

Απώτερος στόχος είναι η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών με τη μικρότερη δαπάνη, δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και με γνώμονα ότι η μεταφορά μαθητών αποτελεί ουσιώδες συστατικό δημοσίου συμφέροντος προστατευόμενο από το Σύνταγμα, αλλά κυρίως για να μην υποστούν ταλαιπωρία για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. spiros

    Αναμενόμενο, με τον διεθνή διαγωνισμό να μπουν ξένες εταιρείες στην Ελλάδα και να εκμεταλλευτούν έναν ευαίσθητο πλυθησμό τους μαθητές…Εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον η περιφέρεια ενώ με συνοπτικές διαδικασίες (οπως και προγούμενα χρόνια) θα μπορούσαν να αναλάβουν την μεταφορά τα οικεία ΚΤΕΛ, συνάντησε δυσκολίες-φάντασμα (χωρίς να υπάρχουν) με σκοπό να ”αποτύχει” και να δόσουν το έργο σε ξένες εταιρείες-μονοπωλιακές

    Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνετε όπως έγινε με τα πετρέλαια(Νορβηγοί), οικονομική διαχείρηση (managment) στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ(Γερμανοί), τον ΟΣΕ(Κινέζοι), ΟΤΕ και ΔΕΗ(Γερμανοί), γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου(Γάλλοι) κ.τ.λ.

    και το τραγικό της υπόθεσης…ο Ελληνικός Λαός κ ο ι μ ά τ ε α κ ό μ α α α και στις εκλογές πάλι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει (το ΠΑΣΟΚ δεν το βάζω γιατί δεν υπάρχει πλέον)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.