Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Εγκρίθηκε η νέα χάραξη της Ιονίας Οδού στην Παλιοβούνα

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου του Μεσολογγίου, που συνδέει την πόλη με την Ιονία οδό.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου του Μεσολογγίου, που συνδέει την πόλη με την Ιονία οδό.

Τη νέα χάραξη της Ιονίας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας, που περιλαμβάνει την κατασκευή δίδυμων σηράγγων για την παράκαμψη της εθνικής οδού, επικύρωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με άλλες αποφάσεις ενέκρινε τη διάθεση ακόμα 34,3 εκατ. ευρώ σε τρεις παραχωρησιούχους. Πιο συγκεκριμένα:

• Νέα Οδός. Το υπουργείο ενέκρινε την τροποποίηση του σχεδιασμού του έργου, που αφορά στην παράκαμψη της εθνικής οδού στην Κλόκοβα (αντί της διαπλάτυνσής της) με δύο δίδυμες σήραγγες 2,9 χλμ. Η κατασκευή των σηράγγων αποφασίστηκε μετά την απόφαση 4628/13 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου για το επίμαχο τμήμα, κατόπιν αίτησης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου (για τις επιπτώσεις που το έργο θα είχε στο τοπίο). Οι δύο σήραγγες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στο χρηματοδοτικό κενό της Νέας Οδού κατά τη συμφωνία επανεκκίνησης των έργων.

kathimerini.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. pol

    Απο χάραγμα έργων καλά πάμε από υλοποίηση δεν βλέπω φως ούτε το 2016.

  2. kostas

    ΤοΜεσολόγγι θα συνδεθεί με την ιόνια οδο.Το Αγρίνιο εχει λεπρούς και μένει εκτός????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.