Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Εδώ δεν έχουμε έξοδα για σπουδές;

paidia

Ένα από τα πιο «δυνατά» επιχειρήματα εκείνων που ήθελαν να μαζέψουν πάλι τα πανεπιστήμια σε 5 πόλεις για λόγους άσχετους από την οικονομία(λες και κάνεις οικονομία όταν έχει Γεωπονία στο…Αιγάλεω) ήταν ότι δεν μπορεί να έχουμε «σε κάθε παλιοχώρι κι από ένα πανεπιστήμιο». Όπου «παλιοχώρι»(αλλιώς το έλεγαν δηλαδή) ήταν κυρίως το Αγρίνιο των 100 χιλιάδων κατοίκων και δύο το πολύ ακόμα πόλεις. Οι παραπάνω κύριοι που νοιαζόταν για τα φιλαράκια τους της ακαδημαϊκής κοινότητας πρωτίστως, είχαν μαζί τους και τους εραστές της «απολύτως δωρεάν και δημόσιας(εδώ γελάνε) παιδείας». Διότι το σημαντικό είναι τι είδους πανεπιστήμιο έχουμε και όχι που είναι το πανεπιστήμιο κλπ, κλπ. Σωστά, αλλιώς πέφτουν φάπες, σε καθηγητές που δεν μας αρέσει τι λένε, στο «Μακεδονία» και αλλιώς στο παλιοχώρι το Αγρίνιο…

Τελικώς μαθαίνουμε ότι θα γίνουν αθρόες μετεγγραφές στα πανεπιστήμια με αποκλειστικό κριτήριο το ότι οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν τη διαμονή των παιδιών τους μακριά! Μιλάμε για τα άλλα παιδιά φυσικά, των «καλών» αστικών κέντρων ε; Και μιλάμε για τα Πανεπιστήμια σε 5-6 πόλεις, εκεί με τους εκατό χιλιάδες φοιτητές κλπ , κλπ.

Τα δικά μας παιδιά έχουμε και τα πληρώνουμε…(Όπως κάνουμε και με τις αστικές συγκοινωνίες άλλωστε που είναι «δημόσιο δικαίωμα» αλλά υπάρχουν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις πληρώνουμε ρεφενέ όλοι μαζί, γιατί, είπαμε, πάνω από όλα η αρτιότητα του Κράτους). Και αναμένεται τα ιδρύματα του κέντρου να μπλοκάρουν εντελώς από τον υπερπληθυσμό και να διοργανώνονται αγώνες κουνγκ-φου για το ποιος θα κάνει κουμάντο στα προαύλια και ποιος στα αμφιθέατρα.

Σάμπως είναι μόνο αυτό όμως; Αφού λύσσαξαν όλοι με την τράπεζα θέματος και τρελάθηκαν που ένα στα τέσσερα παιδιά πρέπει να ξαναδώσει το Σεπτέμβριο αποφάσισαν για να ρίξουν αυτό το ποσοστό στο επιθυμητό 10% να αρχίσουν τις αλχημείες. Να μετράνε μαζί μαθηματικά, φυσική και χημεία(!) και άλλα τέτοια ωραία, μπας και αρνηθούμε ότι κάποια παιδιά δεν είναι για το Γενικό Λύκειο, όπως σε όλο τον κόσμο.

Αλλά όλοι μαζί έχουν πριν εφορμήσει πάνω σε επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση να την αποδομήσουν, εξυπηρετώντας τα γνωστά συμφέροντα συνειδητά ή ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» που έλεγε κι ο Λένιν. Κι ας έχω προσωπικό παράδειγμα από παιδί που έκανε το βήμα και πήγε σε ΕΠΑΛ και περνάει σε ΤΕΙ άνετα χωρίς να ματώσουν οι γονείς του, αντίθετα από άλλο παιδί που είχε τις ίδιες δυνατότητες, φοβήθηκε όλα τα γνωστά που ταλανίζουν αυτή την εκπαίδευση, έδωσε χιλιάδες ευρώ για να καταλήξει στο ίδιο ΤΕΙ με το προηγούμενο παράδειγμα!

Παράνοια και μάλιστα βολική παράνοια…

Υ.Γ. Αλήθεια, όλοι εκείνοι που παλιά έπαιρναν εκπαιδευτικές άδειες από την δωρεάν και τη δημόσια παιδεία για να κάνουν διπλωματικές τι έγινε τελικά, τις έκαναν; Ή δεν έχει σημασία πια, τώρα που καταργήθηκε το προνόμιο; Κι αν κάποιοι δεν τις έκαναν αλλά πήραν τα χρονάκια άδειας και δεν πρέπει να τους πειράξουμε γιατί δεν είμαστε και της αξιολόγησης, μήπως κάπως πρέπει να επιβραβευθούν εκείνοι που έκαναν το καθήκον τους; Αλλά ξέχασα, εμείς είμαστε με «την Παιδεία του μέσου όρου» που λέει και ένα ριζοσπαστικό κόμμα…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

14 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS KAI TON Γ.Σ.

 2. ανώνυμος

  Εκεί καταντήσαμε, το πιο καυτό θέμα για το Αγρίνιο να θεωρείται το Πανεπιστήμιο. Για να μη χάσουμε τα ενοίκια και την κατανάλωση στα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες. Συμφωνώ ότι αν θα πρέπει να υπάρχει σχολή στην Αιτ/νία αυτή θα έπρεπε να είναι στο Αγρίνιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά θα πρέπει να υπάρχει. Θα έπρεπε να μας νοιάζει περισσότερο πως να πάρουμε κοινοτικά κονδύλια να γίνουν έργα, να καλλιεργήσουμε τη γη και να εκμεταλλευτούμε τον τόπο μας και όχι να θέλουμε να κάνουμε το Αγρίνιο Πάτρα. Να αναρωτηθούμε γιατί φεύγουν οι νέοι από τον τόπο μας και γιατί αυτοί που μένουν κάθονται στα καφενεία. Δεν έχει τόση σημασία αν θα σπουδάσει ο Αγρινιώτης αλλού, αλλά αν θα γυρίσει μετά τις σπουδές του.

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΕ? ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ Η ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΧΙ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

 4. ανώνυμος

  ΠΑΝΕ-6 είσαι τεράστιος σχολιαστής και δημοκράτης. Με το που ακούσεις διαφορετική άποψη μου κρέμασες ταμπέλα. Δεν είπα ότι εκμεταλλευόμαστε τους φοιτητές, είπα ότι δε χρειάζονται σχολές στο Αγρίνιο, αφού η Πάτρα είναι δίπλα. Είπα επίσης πως ΑΝ πρέπει να γίνει σχολή στην Αιτ/νία πρέπει να γίνει στο Αγρίνιο. Στα ξαναγράφω γιατί από ότι φαίνεται δε διάβασες τι έγραψα. Αυτά που λες για τις άλλες πόλεις είναι της λογικής: “αφού έχουν οι άλλοι θέλω κι εγώ, αυτοί καλύτεροι είναι;” Το πρόβλημα με το Αγρίνιο είναι ότι οι νέοι φεύγουν γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Θέλω ο τόπος μου να βασίζεται οικονομικά σε υγιείς δραστηριότητες πχ βιομηχανία και καλλιέργειες κι όχι στο χαρτζιλίκι των φοιτητών. Καλό είναι να έχουμε Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα του Αγρινίου.

 5. ΠΑΝΕ-6

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Η ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ.ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΛΙΚΑ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΥΠΟΛΕΙΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ.

 6. ανώνυμος

  Το Πανεπιστήμιο δεν είναι η μοναδική κοιτίδα πολιτισμού. Το Μεσολόγγι δεν παρήγαγε κανέναν αξιόλογο πολιτισμό τα τελευταία χρόνια με το ΤΕΙ, οπότε άκυρος ο συλλογισμός σου. Η Πάτρα είναι μία ώρα και λιγότερο με την Ιονία απόσταση από το Αγρίνιο και ανήκουμε καλώς ή κακώς στην ίδια περιφέρεια. Οπότε άκυρο κι αυτό. Δεν είπα ότι δεν πρέπει να έχουμε πανεπιστήμιο, είπα ότι δεν είναι το κυρίως πρόβλημα το τόπου, αλλά η έλλειψη προοπτικής. Τέλος, μάθε να κουβεντιάζεις. Δε με ξέρεις οπότε μην απευθύνεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, χρησιμοποίησε μικρά γράμματα και τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο ίντερνετ, δες εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/Netiquette
  Ευχαριστώ.

 7. ina

  “Δεν χρειάζονται σχολές στο Αγρίνιο αφού δίπλα είναι η Πάτρα” Τι να πει κανείς τώρα? Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία της κοινωνίας και οι επικρατούσες αντιλήψεις γι’αυτό το Αγρίνιο έχει αυτή την κατάντια σε πολλούς τομείς.Προτείνω να κλείσουμε σχολεία και νοσοκομεία και να τους στέλνουμε στην Πάτρα,αφού είναι δίπλα.Καληνύχτα σας.

 8. ΠΑΝΕ-6

  INA MHN ΠΕΡΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ. ΑΝ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΕΞΩ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ Η ΠΑΤΡΑ(ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ…) ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΤΕ, ΟΠΟΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΚΥΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ. Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΔΟΜΗ ΑΛΛΑ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΑ.

  ΥΓ-ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΙΩΘΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΛΙΝΚ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

 9. ανώνυμος

  Όλοι οι φοιτητές που είναι Αγρίνιο ή Μεσολόγγι θέλουν να φύγουν. Αλλά αυτό δε μας λέει τίποτα. Θέλουμε καφετέριες γεμάτες και σπίτια να ενοικιάζουμε. Θέλουμε να καταντήσουμε το Αγρίνιο μία πόλη που βασίζεται στο χαρτζιλίκι των φοιτητών. Δεν πάει κανένας νέος στο χωράφι. Παλιότερα το Αγρίνιο βασίζονταν στα καπνά και ήταν από τις πιο πλούσιες περιοχές. Τώρα αντί να απαιτούμε καλύτερες τιμές για τα προϊόντα μας παρακαλούμε μη μας πάρουν τους φοιτητές που είναι αναπόφευκτο. Οι νέοι φεύγουν προς άλλους προορισμούς όχι γιατί δεν έχουμε Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, αλλά γιατί δεν υπάρχει προοπτική πέρα από σερβιτόρος και ντελιβεράς. Νοσοκομείο καινούριο έχουμε και σχολεία καλά έχουμε, μαγαζιά τα Σάββατα ανοιχτά δεν έχουμε. Θάλασσα δεν έχουμε, να μας φέρουν. Κινηματογράφο έναν παλιό έχουμε που περιμένουμε να πάει Παρασκευή να δώσουμε 3 ευρώ έχουμε. Αλλά και ο αρθρογράφος τα ίδια υποστηρίζει. Ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε τον τόπο μας ώστε να θέλει ο κόσμος να μείνει από μόνος του όχι γιατί τον αναγκάζουμε εμείς…

 10. ΠΑΝΕ-6

  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΠΟΣΤ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΔΩ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ… ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ “ΠΕΡΝΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 11. ΠΑΝΕ-6

  VQ HATZIMANOUIL ΛΥΠΗΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ…

 12. Athanasia

  Χρειάζεται το Πανεπιστημιο στην πόλη αλλά ενα ολοκληρωμενο πανεπιστημιο με εστια να μενουν τα παιδια με διατροφή. με εκδηλωσεις , με σχεδια για τον κοσμο που ερχεται στην πολή κι οχι μονο με καφετεριες μπαρακια και φαγαδικα του ποδαριου ισια ισα αρπαχτες σε ενοικια και φαγητο και τζαμπα εργαζομενοι στα κλαμπακια της πολης. Αν θελουν Πανεπιστημιο ]οι Αγρινιωτες να διεκδικησουν ενα σοβαρο ιδρυμα που θα προσφερει και που ισως αργοτερα η πολη απορροφησει αυτα τα παιδια . Οσοι εχουμε σπουδασει αλλου αγαπαμε τις πολεις που περασαμε τα πιο ομορφα μας χρονια και θα ηταν ευχης εργο στο μελλον οι φοιτητες στις αγρινιωτικες σχολες να αγαπουν την πολη, να εχουν ομορφες αναμνησεις ,να ξαναγυριζουν εδω. Μια σχολη Πολυτεχνειακη εχει η πολη και δεν καταφεραν να παρουν τιτλο τα παιδια ,θα τελειωσουν και δεν θα ξερουν τί ειδικοτητα εχουν … ισως του σερβιτορου και του dj.

 13. Athanasia

  Σήμερα διάβασα τα επιτευγματα του τμήματος ΔΦΠΠ http://www.env.upatras.gr/announcements/id/424 πολλα συγχαρητήρια στον Καθηγητή Κο Κουτελιέρη και τους φοιτητές του . Αυτή ειναι η αξιέπαινη πλευρά της πολης μας.

 14. ΠΑΝΕ-6

  ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.