Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

«Εικαστική γεύση» στο Ντίσελντορφ

«Εικαστική γεύση» στο Ντίσελντορφ

12Δημιουργίες της ζωγράφου Ελευθερίας Παύλου και φωτογραφικά έργα του Μεσολογγίτη σκηνοθέτη Λευτέρη Δακαλάκη στην «Εικαστική γεύση» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Εναν πρωτότυπο εικαστικό και γευστικό συνδιασμό υπόσχεται να προσφέρει η εικαστικός Ελευθερία Παύλου στους πελάτες τού ελληνικού εστιατορίου “Der Grieche zum Staufenplatz” στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Μια πρωτοβουλία της Ελευθερίας Παύλου (Sponsor Aqouisition, Film Festival of Dusseldorf), που βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου στην πρωτεύουσα του πολιτισμού και της οικονομίας, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με στόχο να παρουσιάσει τις δικές της εικαστικές δημιουργίες μέσα από τα μάτια της ψυχής της.
Στο ζεστό καιοικογενειακό περιβάλλον του “Der Grieche zum Staufenplatz”, οι θαμώνες του ελληνικού εστιατορίου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν δημιουργίες της ελληνίδας ζωγράφου καθώς και φωτογραφικά έργα του Έλληνα σκηνοθέτη Λευτέρη Δακαλάκη που γεννήθηκε στο Μεσολόγγι αλλά ζει και εργάζεται στην Ελβετία.
Ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο εδεσμάτων, το “Der Grieche zum Staufenplatz”, λειτουργεί εδώ και χρόνια στην πρωτεύουσα της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στο Ντίσελντορφ, φιλοξενώντας καθημερινά σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου που «απαιτούν» να γευτούν τοσο την τοπική κουζίνα όσο και τις αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ.
Η Ελευθερία Παύλου, αυτοδίδακτη ελληνίδα ζωγράφος, βραβευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, ζει στο Ντίσελντορφ και δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης, ενώ έχει διοργανώσει εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και την Γερμανία.
Το εικαστικό παζλ, συμπληρώνεται με φωτογραφικές εικόνες της καθημερινότητας σε άσπρο και μαύρο, χωρίς την παραμικρή επεξεργασία, με την σκηνοθετική προσέγγιση του σκηνοθέτη Λευτέρη Δακαλάκη.
Κύριο συστατικό της κινηματογραφικής ματιάς του Λευτέρη Δακαλάκη, είναι η αποτύπωση της καθημερινότητας χωρίς ίχνος «ρετούς» και ψηφιακής παρέμβασης, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη την δραματουργικότητα της στιγμής.
Το “Der Grieche zum Staufenplatz” θα το βρείτε στην Grafenberger Allee 405, στο Ντίσελντορφ.

3 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.