Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο, μέρος 2ο…

Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο, μέρος 2ο…


Προ ημερών ο αναγνώστης του agrinionews Χ.Π. μας έστειλε φωτογραφίες από χώρο στο κέντρο του Αγρινίου, ο οποίος κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Αμέσως μετά την εν λόγω δημοσίευση, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της πόλης Δημήτρης Σκαβάρας, έστειλε σχετική απάντηση, την οποία και αναρτήσαμε, μέσω της οποίας εξηγούσε τα αίτια αυτής της κατάστασης αλλά και τη διαδικασία που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος.

Σχεδόν 8 ημέρες μετά από την προβολή του θέματος δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Ο Χ.Π. επισημαίνει αυτό το γεγονός, ενώ ταυτόχρονα μας απέστειλε και άλλες σχετικές φωτογραφίες από δύο διαφορετικά σημεία του Δήμου. Το πρώτο αφορά το χωριό Στράτο και το άλλο το δασάκι στον Άγιο Χριστόφορο. Δυστυχώς και εδώ οι εικόνες είναι οι ίδιες με αυτές που δημοσιεύσαμε προ ημερών από το κέντρο του Αγρινίου. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω την απάντηση του Χ.Π. και δείτε τις καινούριες φωτογραφίες που μας απέστειλε:

“Αξιότιμε κύριε Σκαβάρα,

Είναι ευχάριστο που διαβάζετε τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και έτσι μαθαίνετε και το τί προβληματίζει τον κόσμο.
Ο λόγος που οι πολλοί πια ευαισθητοποιημένοι πολίτες του Αγρινίου δεν καταγγέλλουν κακώς κείμενα, είναι γιατί απαιτείτε πολλές φορές ΠΑΡΑ πολλά από εμάς προκειμένου να καταγγείλουμε κάτι. Μετά βίας βρίσκουμε και μεις λίγο χρόνο από τις δουλειές μας για να ενημερώσουμε για κάτι τις υπηρεσίες που θα έπρεπε από ΜΟΝΟΙ τους να αντιλαμβάνονται και να προλαμβάνουν, και με το που καταφέρνουμε να βρούμε το σωστό γραφείο μετά από ένα απίστευτο «πιγκ – πόγκ τηλεφώνων» («για δοκιμάστε αυτό το νούμερο… για πάρτε καλύτερα και το άλλο… δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος, ποιος σας έστειλε εδώ; για πάρτε πάλι εκεί που πήρατε την πρώτη φορά…κ.ο.κ»),μετά από όλα αυτά, μας ενημερώνετε ότι πρέπει να περάσουμε από την τάδε υπηρεσία να καταθέσουμε εγγράφως το αίτημα μας, να το δει το αρμόδιο συμβούλιο… κτλ, κτλ. Ε, ΟΧΙ, κύριοι! Έτσι δεν θα κουνήσει κανένας κυοφορούμενος ενεργός πολίτης το δάχτυλό του! Και καλά θα κάνει! Ή εσείς θα γίνετε πιο σβέλτοι στα αιτήματα του κόσμου, ή απλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα βγάζουμε στον τύπο και την τηλεόραση.

Δεν σας ζητάω να αλλάξετε τον σχετικό νόμο, που ρυθμίζει τις συγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά αν δεν ευαισθητοποιηθούν και οι υπάλληλοί σας, να παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά το κάθε τηλεφώνημά μας, δεν πρόκειται να επιταχυνθεί καθόλου η κρατική/ δημοτική μηχανή.

Άσχετο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς αστυνόμους. Τα πιο τραγελαφικά κυκλοφοριακά παράδοξα μπορεί να συμβαίνουν έξω από το σπίτι τους, αυτοί μπορεί να είναι οι τελευταίοι που θα νοιαστούν. Ένας μάλιστα μου είπε: Ενεργός πολίτης δεν είσαι; Κάνε κάτι!!!

Βέβαια σήμερα γελάω, γελάω πολύ, γιατί 8 μέρες μετά την ανάρτηση της σχετικής μου αναφοράς στον τύπο, η κατάσταση παραμένει ως είχε! Αν είναι δυνατόν! Αν είναι αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων σε ένα θέμα, το οποίο όπως δηλώσατε, θα τα αναλαμβάνατε ο ίδιος προσωπικά, ε, και πάλι οι σχολιασμοί περιττεύουν. Ούτε οι διακοπές του καλοκαιριού, ούτε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου χωρούν σαν δικαιολογίες για μία υπόθεση της ΜΙΣΗΣ ή ΜΙΑΣ ώρας, ούτε ΤΙΠΟΤΑ στο δικό μου το μυαλό. Δεν ξέρω αν τελικά προλάβετε να το αναλάβετε εσείς ή θα πάω εγώ πρώτος να καθαρίσω το μέρος για να κλείσει αυτό το θέμα.

Εγώ όμως, σαν νέος και ονειροπόλος, θα συνεχίζω να επισημαίνω κακώς κείμενα, έτσι, για την ιστορία του πράγματος, οπότε συνεχίζω με δύο ακόμα σημεία:

Κάτω από το χωριό της Στράτου, δίπλα στον αύλακα υπάρχει ένας χωματόδρομος επίπεδος, χωρίς πυκνή κίνηση από οχήματα, που θα μπορούσε να είναι μία πολύ ωραία ποδηλατική διαδρομή. Είναι μάλιστα και αρκετά μακρύς, για να απολαύσει κανείς και την περιοχή και σε ασφαλή απόσταση και το νερό που τρέχει στον αύλακα. Σημειώνω, ότι ο δρόμος είναι τόσο μακρυά και σε άλλο επίπεδο απο τον αύλακα, ώστε κανένας κίνδυνος δεν διατρέχει για κάποιον να πέσει μέσα. Αντίθετα, είναι πολυ πιο ασφαλές το μέρος από το να κάνει κανείς ποδήλατο μέσα στο Αγρίνιο. Εκεί όμως υπάρχουν ένα σωρό σκουπίδια, μέχρι και “φρέσκα” κουφάρια ζώων που στην ουσία απποτελλούν το μόνο ανασταλτικό στοιχείο για μία ποδηλατική εξόρμηση εκεί. Κάποια κλαδιά θα μπορούσαν να κοπούν επίσης. Να περιμένω μήπως ενδιαφερθεί η Υπηρεσία σας να μαζέψει τα κουφάρια ζώων που έχουν πεταχτεί εκεί, ελλείψει ίσως άλλων επιλογών, για να κάνουμε την ποδηλασία μας χωρίς να πιάνουμε τη μύτη μας ή να μην τρέφω κάποια ελπίδα; Ή το θεωρείτε περιττό να ζητούμε καθαριότητα, οπουδήποτε θέλουμε να κινηθούμε; (Η φώτο δείχνει μόνο το μέρος και την τοποθεσία και όχι τα καταγγελλόμενα σκουπίδια)

Άγιος Χριστόφορος, δασάκι. Το ότι πολλά ζευγάρια πηγαίνουν εκεί για να συνευρεθούν δεν είναι κακό, αντιθέτως, καλώς υπάρχουν και αυτά τα μέρη. Δεν θα πρέπει όμως να δείξουμε όμως και σε αυτά τα άτομα, ότι θα πρέπει φεύγοντας να παίρνουν και τα σκουπιδάκια μαζί τους; Βάλτε μία πινακίδα που να τους παρακινεί επ’αυτού. Εν ανάγκη, γράψτε κιόλας, ότι στα 200 μέτρα από το σημείο, υπάρχει κάδος, γιατί κανείς δεν θα θέλει, πιστεύω, να του ξεμείνουν τέτοια σκουπιδάκια στο αυτοκίνητό του. Ο κάδος μπορεί να είναι κάτω στον κεντρικό δρόμο. Ίσως υπάρχει κιόλας ήδη.

Αποδέχομαι την πρόσκλησή σας να τα πούμε και τηλεφωνικώς, κύριε Σκαβάρα, αλλά θα ήθελα πρώτα να σκεφτείτε αυτές τις λίγες ή πολλές αράδες που σας στέλνω.

Σας ευχαριστώ
Χ.Π.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.