Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ειλικρινής ο Ντόστανιτς

«Δεν είχαμε σκοπό να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά να πάρουμε βαθμούς!»

ντοσταντιτςΑπόλυτα ειλικρινής και ιδιαίτερα περιγραφικός ήταν στις δηλώσεις του ο προπονητής της Βέροιας Ράτκο Ντόστανιτς που τόνισε ορθά – κοφτά ότι σήμερα τον ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα και δικαιολόγησε τους παίκτες του για τον τρόπο (σ.σ. καθυστερήσεις) που επέλεξαν να αγωνιστούν. Αναλυτικά:

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά μου. Ήρθαμε με πολλές απουσίες και ήταν για εμάς ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε σκοπό να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε σκοπό να προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς. Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο βαθμός για εμάς για να έχουμε στη συνέχεια τις δυνατότητες να μείνουμε. Ήξερα ότι παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό παίξαμε έτσι όπως είδατε. Σίγουρα για εμάς ψυχολογικά σημαίνει πολλά αυτός ο βαθμός».

Σε ερώτηση να τοποθετηθεί για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες του πέφτοντας κάτω και μεταξύ άλλων με εντολή δική του ο Τζημόπουλος έπεσε κάτω κάνοντας θέατρο, ο κ. Ντόστανιτς απάντησε:

«Σίγουρα έχετε δικαίωμα να σκέφτεστε έτσι, ότι είναι εντολή μου, αλλά πραγματικά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πει σε ποδοσφαιριστή να πέσει κάτω. Τόσα χρόνια είμαι προπονητής. Ακόμα και να πέσω κατηγορία, δεν το ζήτησα ποτέ αυτό. Τρία παιχνίδια πριν το τέλος με τη βαθμολογική θέση που έχουμε, να έρθουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να φύγουμε με πόσα γκολ; Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί πρέπει και αυτά τα παιδιά να μείνουν κατηγορία και πρέπει με κάθε τρόπο να πάρουμε βαθμούς! Εμένα μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι θέλουμε βαθμούς να σωθούμε! Πήγαμε κάποιες φορές που παίξαμε μπάλα και δεν πήραμε τίποτα! Με Εργοτέλη, Λεβαδειακό και χάσαμε. Δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια αυτό».

Σε ερώτηση του agrinionews.gr για το αν τελικά συμφωνεί με τον τρόπο που επέλεξαν οι παίκτες του να αγωνιστούν, είπε:

«Εγώ δεν μπορώ να συμφωνώ με κάτι. Δεν είναι ούτε δικός μου τρόπος παιχνιδιού που μαθαίνω στους ποδοσφαιριστές. Είμαι τρεις μήνες στη Βέροια, είμαι ο πέμπτος προπονητής στη Βέροια και ήρθα με την ομάδα να έχει επτά βαθμούς! Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Εγώ πραγματικά ζητάω συγνώμη αλλά πρέπει να καταλάβετε και αυτά τα παιδιά. Τέτοια κούραση, με πόσα άτομα παίζουμε και παλεύουμε… Αν ξέρετε, σήμερα δεν είχαμε πέντε βασικούς και είχαμε στον πάγκο τρία παιδιά από την Κ20. Δεν ζητάω πολλά, ζητάω να καταλάβετε και εμένα…».

 

                                                                                                                        Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.