Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Εισιτήρια Παναιτωλικού: Πόσα πάνε στην ομάδα και πόσα αλλού…

Εισιτήρια Παναιτωλικού: Πόσα πάνε στην ομάδα και πόσα αλλού…
Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε sold out (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)

Μια από τις προαιώνιες συζητήσεις από όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση του Παναιτωλικού είναι το «πόσο βοηθά ο κόσμος της ομάδας» με το εισιτήριό του και «τι βγάζει από τα εισιτήρια». Ειδικά τώρα που υπάρχει η αδημονία από τους φίλους του Παναιτωλικού για να γίνουν μετεγγραφές, αλλά που σε μετεγγραφική περίοδο βλέπουμε τις ομάδες όχι απλώς να μην κινούνται αλλά να αιτιολογούν την…μη κινητικότητά τους από το γεγονός ότι όλες χρωστούν δόσεις συμβολαίων, μισθούς, πριμ κλπ. Αυτό έχει αναφερθεί από τον Παναθηναϊκού π.χ. με τη μορφή επίσημων διαρροών κύκλων του σε εφημερίδες («πώς να πάρουμε στόπερ όταν πρέπει να δώσουμε καθυστερούμενες δόσεις»), ενώ δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από όταν στον ΟΣΦΠ συμψηφίστηκαν πριμ, που είναι πάρουν παίκτες, από παιχνίδια που έχουν γίνει πάνω από δυο μήνες πριν, ως πρόστιμο.
Αυτό είναι το οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει την ώρα που ανεπισήμως πολλές ομάδες καλούν τους παίκτες να αποδεχτούν περικοπές για να βγει η χρονιά.
Ο κόσμος της ομάδας, λοιπόν, πράγματι βοηθά από την πλευρά του και απόδειξη είναι, για παράδειγμα, τα 6.008 εισιτήρια που έκοψε με τον Παναθηναϊκό κάνοντας sold out, άσχετα αν είναι προφανές ότι κάποια διαρκείας δεν πρέπει να ήρθαν στο γήπεδο.
Το πόσα χρήματα όμως από αυτά τα εισιτήρια -όπως και από τα διαρκείας στο ξεκίνημα της σαιζόν-έχουν μείνει τελικά στον Παναιτωλικό έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το έψαξε το agrinionews.gr.
Για το παιχνίδι Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός, λοιπόν και για 6.008 εισιτήρια οι ακαθάριστες εισπράξεις ήταν 107.702 ευρώ. Το κόστος της διοργάνωσης του αγώνα για παρατηρητές, αστυνομία(παίρνει το 5% από τις ακαθάριστες εισπράξεις), ΕΠΟ, ποσοστό Σούπερ Λίγκ, γιατρούς, σεκιούριτι, ταξιθέτες, τύπωμα εισιτηρίων κλπ άγγιξε τα 49.662 ευρώ! Κοινώς στο ταμείο του Παναιτωλικού πήγαν από τα 107.702 ευρώ, τελικά τα 58.080 ευρώ!
Δεύτερο παράδειγμα: Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ οι ακαθάριστες εισπράξεις ήταν 86.357 ευρώ, ενώ στα ταμεία του Παναιτωλικού έμειναν 43.307 ευρώ αφού τα έξοδα του παιχνιδιού ήταν 43.050 ευρώ! Να σημειωθεί, δε, ότι από τις παραπάνω δαπάνες πολλές, όπως οι σεκιούριτι ή οι γιατροί, είναι ανελαστικές δεν πάνε δηλαδή ποσοστιαία, ανάλογα με το τι βγάζει η ομάδα.
Επίσης, πολύς λόγος γίνεται για τα μαζεμένα χρήματα που πήρε ο Παναιτωλικός από τα διαρκείας. Σε κάθε αγώνα το διαρκείας αντιστοιχεί σε ένα από τα καταγεγραμμένα εισιτήρια και άρα προσμετράται μέσα στα-επί παραδείγματι- 6008 που έχουμε αναφέρει πιο πάνω. Άρα και το διαρκείας συμπεριφέρεται σαν κανονικό εισιτήριο, που ναι μεν έχει εισπραχτεί στο ξεκίνημα αλλά σε κάθε αγώνα αποδίδει τις κρατήσεις που έχουν αναφερθεί. Και μένει περίπου το μισό στο τέλος…
Επειδή, ακόμη, πολύς λόγος έγινε για την Αστυνομία μετά τα όσα συνέβησαν στο ματς Παναιτωλικού-Παναθηναϊκού, άποψη του γράφοντος είναι ότι στις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνα χωρίς αστυνομική παρουσία. Δεν μπορεί καμιά εταιρία να διασφαλίσει τη διεξαγωγή ενός αγώνα όταν υπάρχουν «αποφασισμένοι» διαφόρων ειδών στην εξέδρα, γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και η κατάλληλη κουλτούρα.
Από κει και πέρα, όμως, δεν ισχύει και ο αφορισμός ότι για να είναι η Αστυνομία στα παιχνίδια πληρώνει και ο ελληνικός λαός που δεν παρακολουθεί. Αυτό ισχύει ίσως για τις ζημιές που αφήνουν πίσω τους οι διάφοροι ταραξίες.
Υπάρχει πρόβλεψη όπως αναφέραμε για απόδοση του 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων από κάθε αγώνα κάτι που π.χ. στο Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός έφτασε τα 5.385 ευρώ, όπως μάθαμε. Παράλληλα όμως, κάθε χρόνο αποδίδεται ένα ποσό από την Σούπερ Λίγκ προς την Αστυνομία(ξεκαθαρίζουμε, το θεσμό και όχι τους αστυνομικούς ως υπαλλήλους) ως συμβατική υποχρέωση που για τη σαιζόν που διανύουμε θα αγγίξει τα 3.500.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η αντίστοιχη συμβατική υποχρέωση της Σ.Λ. προς τον Παναιτωλικό(ως νεοφώτιστη ομάδα και με βάση διάφορους συντελεστές) είναι μια ενίσχυση κάτι λιγότερο από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ…

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.