Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Εκδήλωση: «Από την Χούντα των ΤΑΝΚS στη χούντα των BANKS »

Εκδήλωση: «Από την Χούντα των ΤΑΝΚS στη χούντα των BANKS »

«Από την Χούντα των ΤΑΝΚS στη χούντα των BANKS

40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

 ΡΩΓΜΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 02

Πέρασαν ήδη 40 ολόκληρα χρόνια από τα χαράματα εκείνα της 17ης Νοεμβρίου 1973, που ένα άρμα μάχης γκρέμισε την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου των Αθηνών, για να «αποκαταστήσει» την τάξη της χούντας των τανκς του Παττακού.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος εκείνη της γενιάς ανήλθε σε κυβερνητικά αξιώματα, βουλευτικές και άλλες κρατικές θέσεις, και συγκρότησε την μεταπολιτευτική οικονομική ελίτ της χώρας, η οποία, υλοποιώντας καλά σχεδιασμένες πολιτικές επιλογές, οδήγησε την χώρα, με μοναδικό εργαλείο μια απροσχημάτιστη και υποκριτική αστική δημοκρατία παραχαραγμένων εκλογικών συστημάτων, στην πιο απάνθρωπη χούντα που γνώρισε ποτέ ο τόπος: Τη χούντα των BANKS.

Αυτή η χούντα των τραπεζών, ισοπέδωσε στις μέρες μας κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση, γκρέμισε τις πόρτες των σπιτιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυτής της χώρας και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην εξάρτηση και την εξαθλίωση.

 

Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. της Αιτωλοακαρνανίας, θέλοντας να τιμήσει εκείνη της στιγμή της εξέγερσης και όσους από κείνη την γενιά αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και να στηρίξουν τις πολιτικές της υποτέλειας και της εξάρτησης από το 1974 μέχρι και σήμερα, αλλά και να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της σημερινής οικονομικής δικτατορίας των καπιταλιστών και του πιστωτικού τους συστήματος, πραγματοποιεί

στην Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη ΡΩΓΜΗ

(πεζόδρομος Αριστείδη Παρθένη – Παραπλεύρως ζαχαροπλαστείου «Ελβετικού),

το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στις 7:00 το απόγευμα,

πολιτική εκδήλωση με θέμα:

«Από την Χούντα των Τάνκς στη χούντα των Banks

40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

 

Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο Θάνος Ανδρίτσος,

μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.