Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Εκδήλωση για την αποταμίευση σε 3ο και 21ο Δημοτικό (φωτό)


Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Έτσι το 3ο και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της πόλης μας, οργάνωσαν για τα παιδιά των τελευταίων τάξεων μια πολύ καλή  εκδήλωση αφιερωμένη στην Αποταμίευση.

Για τον σκοπό της εκδήλωση  μας μίλησε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, λέγοντας τα εξής: «Ο σκοπός που γίνεται αυτή η εκδήλωση και φυσικά η συμμετοχή μας ως Σχολεία, είναι να ενημερώσουμε τους μαθητές των μεγάλων σχετικά τάξεων για τα ωφέλει της αποταμίευσης ειδικά τη δύσκολη εποχή που ζούμε σήμερα. Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς υπάρχουν σήμερα χρήματα για αποταμίευση από τα παιδιά;  Φυσικά δεν περιμένουμε αποταμίευση μεγάλων ποσών, αλλά κυρίως να συνηθίσουν τα παιδιά στην ιδέα της αποταμίευσης. Σε αυτόν το σκοπό θα βοηθήσουν πάρα πολύ, οι ειδικοί κουμπαράδες που θα μοιράσουμε δωρεάν  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πιστεύω ότι η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό, αυτό είναι το πνεύμα που διέπει την Ημέρα».

Η εκδήλωση άρχισε με εισήγηση του Διευθυντή του καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της πόλης μας, κ. Βασιλείου Γκρέκα,  που -μεταξύ των άλλων- είπε και τα εξής: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάθε χρόνο, τα τελευταία 80 χρόνια, γιορτάζει στις 31 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα της Αποταμίευσης. Με την γιορτή αυτή τονίζεται η μεγάλη σημασία που έχει η αποταμίευση, όχι μόνο για κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, αλλά και για την πρόοδο της οικονομίας της κοινωνίας μας και της Χώρας μας. Αποταμίευση σημαίνει να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του αύριο. Ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη γη, είχε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτό τον οδήγησε στην αποταμίευση για να επιβιώσει. Η αρχή έγινε με τρόφιμα και σιγά-σιγά μέσα στους αιώνες άρχισε να αποταμιεύει και άλλα πράγματα Σήμερα η ζωή έχει αλλάξει και όταν λέμε αποταμιεύουμε, εννοούμε τα χρήματα. Αποταμιεύουμε χρήματα όταν μπορούμε, για να καλύψουμε μελλοντικές μας ανάγκες. Οι γονείς σας που φροντίζουν για τις ανάγκες της οικογένειας,  πάντα μεριμνούν να αποταμιεύουν για να μπορούν να αντιμετωπίσουν μελλοντικές ανάγκες της οικογένειάς σας. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς παιδιά μου. Για το ξεκίνημα της δικής σας αποταμίευσης,  θα σας δώσουμε σήμερα τον γνωστό κουμπαρά του Ταχυδρομικού μας Ταμιευτηρίου, για να ξεκινήσετε την δική σας αποταμίευση. Πρέπει να ξέρετε ότι γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με αυτόν τον κουμπαρά».

Στη συνέχεια παιδιά των δύο σχολείων διάβασα δικά τους κείμενα για την Αποταμίευση, ακολούθησε προβολή κόμιξ με θέμα την αποταμίευση. Η εκδήλωση έκλεισε με το μοίρασμα κουμπαράδων στα παιδιά.

Μάκης Γουβέλης

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.