Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Εκδήλωση με Σακοράφα για τις προτάσεις της Αριστεράς

Εκδήλωση με Σακοράφα για τις προτάσεις της Αριστεράς

Εκδήλωση με Σακοράφα για τις προτάσεις της Αριστεράς


Εκδήλωση στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πολτών της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συζήτηση ήταν για μια Ενωτική-Προοδευτική Διέξοδο από την κρίση. Οι άνθρωποι μάλιστα της Πρωτοβουλίας Πολιτών κάλεσαν όποιον επιθυμούσε να γραφτεί στην πρωτοβουλία και να συμμετάσχει στον αγώνα.
Ομιλητές ήταν η ανεξάρτητη  βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Τις ομιλίες άνοιξε η κα Σακοράφα που όπως είπε θα αποκαλεί συντρόφους και συναγωνιστές όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Αγρίνιο που όπως είπε της θυμίζει τα πρώτα αθλητικά της βήματα αλλά «και τον ιερό τόπο όπου το ’44 θυσιάστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις πολλοί ήρωες της Αντίστασης». Η κα Σακοράφα έκανε μια αναδρομή στο πως φτάσαμε μέχρι τα διλήμματα των ημερών και ανέφερε ότι είναι καιρός για κανονική αντίσταση.
Ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι το βασικό είναι να μιλήσει ο λαός κάτι που δεν έχει γίνει, ώστε να μην μπορέσει η παρούσα κυβέρνηση και οι δανειστές να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Το ζήτημα δεν είναι, όπως είπε, να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά αν εγκαταλειφθεί η αδιέξοδη πολιτική και για το λόγο αυτό είναι ώρα ενότητας για την Αριστερά γενικότερα.  Ο Καθηγητής κ. Μπιτσάκης από τη πλευρά του αφού εξήγησε τις δυσκολίες για κοινή δράση όλων των συνιστωσών της Αριστεράς ζήτησε τουλάχιστον κοινή δράση  εναντίον της ανεργίας και της φτώχειας μες στον αυξανόμενο κοινωνικό πλούτο. Όπως ανέφερε εκτός από την καταγγελία που είναι αναγκαία, να υπάρχουν και προτάσεις. Όσοι λένε για την  Ευρώπη των λαών, ανέφερε πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τι σημαίνει αυτό και μετά σε αυτό που συμβαίνει τώρα να αντιτάξουμε την αντίστοιχη ενότητα του εργατικού κινήματος, του συνδικαλιστικού κινήματος σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.
Μετά το τέλος των ομιλιών υπήρξαν παρεμβάσεις από το κοινό και δευτερολογίες-απαντήσεις από τους ομιλητές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.