Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Εκδήλωση: «Νυχτερινό Σχολείο: το κοινωνικό πρόσωπο του Παναιτωλικού»

Εκδήλωση: «Νυχτερινό Σχολείο: το κοινωνικό πρόσωπο του Παναιτωλικού»

εκδήλωση της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»

sxoles-640x360Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του «Παναιτωλικού Γυμναστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου», διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο φιλεκπαιδευτικό έργο και την προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Του μοναδικού Συλλόγου στην Ελλάδα, που έχει τον προσδιορισμό «Φιλεκπαιδευτικός» στον τίτλο του.
Η εκδήλωση που έχει τίτλο «Νυχτερινό Σχολείο: το κοινωνικό πρόσωπο του Παναιτωλικού» θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 19.00. Θα μιλήσουν ο Περικλής Χαντζής, που έχει κάνει την έρευνα και έχει εκδώσει σχετική εργασία, και οι δάσκαλοι Δημήτριος Πίτσιος, που είναι ο τελευταίος που δίδαξε στο Νυχτερινό Σχολείο (1976 – 1983) και ο Χαράλαμπος Βέλλιος, προτελευταίος διδάξας (1972 – 1976).
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η προσφορά του μεγαλύτερου, αρχαιότερου και πιο αγαπημένου αθλητικού Συλλόγου του Νομού στους εργαζόμενους νέους της περιοχής, μέσα από την ιστορία της ίδρυσης και της λειτουργίας του Νυχτερινού Σχολείου από τον Οκτώβριο του 1926 που ξεκίνησε, μέχρι τον Ιούνιο του 1983 που διέκοψε την λειτουργία του.

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.