Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Εκδήλωση στο Αγρίνιο για τον χαράκτη Απόστολο Κούστα και το έργο του

Εκδήλωση στο Αγρίνιο για τον χαράκτη Απόστολο Κούστα και το έργο του

 koustass«Εικαστική γραφή Κούστας»

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Παπαστράτειου Μεγάρου στο Αγρίνιο, το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, θα παρουσιάσει τον χαράκτη Απόστολο Κούστα και το έργο του.
Η εκδήλωση που έχει τίτλο «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΟΥΣΤΑΣ», δεν είναι έκθεση έργων του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει εκθέσει έργα του στο Αγρίνιο άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Θα είναι παρουσίαση του ίδιου του καλλιτέχνη από ανθρώπους που θα μιλήσουν γι αυτόν και παρουσίαση των απόψεών του από τον ίδιο.
Θα μιλήσουν η φιλόλογος Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου, εκπαιδευτικός τέως λυκειάρχης, η οποία θα προσεγγίσει τον καλλιτέχνη από την ανθρώπινη-συναισθηματική πλευρά του έργου του και ο νευρολόγος Κωνσταντίνος Μπίσσας, ο οποίος θα αναλύσει την σχέση νευρολογίας-τέχνης και θα προσεγγίσει τον καλλιτέχνη από την θεωρητική πλευρά του έργου του. Ο ίδιος ο Απόστολος Κούστας θα μπορεί να παρέμβει, θα αναλύσει τις απόψεις του και θα αναφερθεί στο φιλοσοφικό υπόβαθρο των έργων του.
Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα γίνεται εικονική έκθεση έργων του με υλικό, που ετοίμασαν ο φωτογράφος Δημήτρης Δημητρίου και ο φωτογράφος-εικονολήπτης Γιάννης Γιαννακόπουλος. Έξω από την αίθουσα που θα γίνει η εκδήλωση, θα υπάρχει μικρή έκθεση χαρακτικών και θα προβάλλεται βίντεο παρουσίασης του τρόπου εργασίας του καλλιτέχνη στο εργαστήριό του.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Χατζηγεωργίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.