Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αμφιλοχίας

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αμφιλοχίας

Με μιά όμορφη απλή και γεμάτη μηνύματα ήταν η σημερινή εκδήλωση του ΚΚΕ Αμφιλοχίας με αφορμή τα 95 χρόνια της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης .

Φίλοι και αγωνιστές του ΚΚΕ έδωσαν το παρόν σε κέντρο στην Αμφιλοχία για να τιμήσουν με αυτό το τρόπο την επέτειο αυτή.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν η Κα Κωνσταντακοπούλου Ειρήνη που με έναν πολύ γλαφυρό απλό και σύντομο λόγο μετέφερε στους παρευρισκόμενους το μήνυμα της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Το Amfiloxia-blogs βρέθηκε στην εκδήλωση με σκοπό να ενημερώσει τους αναγνώστες και φίλους του για την εκδήλωση αυτή.

Μερικά αποσπάσματα της ομιλίας της Κας Κωσταντακοπούλου όπως και πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν και να δούν οι επισκέπτες μας.

  • Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

«Εμένα μου ανατέθηκε η φάμπρικα των λέξεων» είχε πεί ο ποιητής της επανάστασης και του έρωτα ,Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι.
Η σημερινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Οχτωβριανή Επανάσταση.
Η συζήτηση σήμερα γι αυτή απαιτεί ξεχωριστή σημασία που ξεπερνά το όποιο επετειακό της χαραχτήρα.
Για τους κομμουνιστές είναι μια επέτειος με ιδιαίτερη πολιτική σημασία,ειδικά σήμερα σε συνθήκες μίας όχι συνηθισμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ,νέας όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλονιστεί η δυνατότητα του καπιταλισμού να ενσωματώνει όπως παλαιότερα.
Μετά τις ανατροπές και την επικράτηση της αντεπανάστασης η αστική τάξη κόμπαζε για την νίκη της.
Στην πράξη έχουν ήδη καταρρεύσει οι υποσχέσεις που συνόδευαν την αντεπανάσταση του 1989-91 για τον κόσμο της «ειρήνης & Δημοκρατίας» που θα συνόδευε το τέλος του ψυχρού πολέμου ,που θα εξασφάλιζε την ευημερία για όλους,απαλλαγμένο από κρίσεις.
Από την άλλη όμως ο καπιταλισμός συνεχίζει να έχει αντοχή καταφέρνει να αποσπά τη στήριξη εργατικών και λαϊκών δυνάμεων,πού όσο κι αν αγανακτούν είναι ακόμα προσκολλημένες στο καλύτερο παρελθόν και αναζητούν πολιτικές λύσεις επιστροφής σε αυτό.
………………..

…………………

Η κρίση που ζούμε είναι κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου.
Σήμερα από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται η ανάγκη η παραγωγή να απαλλαχτεί από τα δεσμά του κεφαλαίου & να οργανωθεί με βάση τις ανάγκες των παραγωγών του πλούτου

…………………….

…………………….

Η Οχτωβριανή επανάσταση & η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση αποτελεί ισχυρό παράδειγμα για το τι είναι σοσιαλιστική επανάσταση & το πώς λειτουργεί η σοσιαλιστική κοινωνία ακόμα και σε συνθήκες που η σοσιαλιστική οικοδόμηση έκανε τα πρώτα βήματα.

………………………..

………………………..

Το καθήκον των κομμουνιστών σήμερα επικεντρώνεται στο πώς θα συμβάλουν στην αλλαγή των διαθέσεων της εργατικής τάξης & των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ στις σημερινές συνθήκες επιδιώκει να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της οργάνωσης του εργατικού κινήματος και των συμμάχων του στην πάλη για την αντιμετώπιση των άμεσων και οξυμμένων λαϊκών προβλημάτων.

…………………….

…………………….

Δεν πάει σε εμάς από το χρόνο να ζητάμε ελεημοσύνες.
Εμείς ,ο καθένας μας κρατάμε στη γροθιά μας τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος λέει ο Μαγιακόφσκι για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε .

Ζήτω η Οχτωβριανή Επανάσταση
Ζήτω το ΚΚΕ

 

http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.