Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Μεσολογγίου.

Εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Μεσολογγίου.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Μεσολογγίου και Περιχώρων διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στις 6.30 μ. μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την Ετήσια Εκδήλωσή του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

pol1

Το απόγευμα στο Τρικούπειο η εκδήλωση θα αρχίσει με εισήγηση από τον Πρωτοπρεσβύτερο και Πρόεδρο του Συλλόγου π. Ανδρέα Καππέ, θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Εμείς και τα παιδιά μας» από τον τ. Εκπαιδευτικό και Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσιο Μπερερή, θα ακουστούν Ύμνοι από την Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Αρχιδιάκονος Άνθιμος» υπό την Δ/νση του Α/λτου κ. Ιωάννη Δακαλάκη καθώς και τραγούδια από το Μουσικό Όμιλο «Ιωσήφ Ρωγών». Η όλη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Χαντζάρα, για τους αγώνες του που έκανε απέναντι στην αντιπολυτεκνική πολιτική της Πολιτείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ θα κλείσει την εκδήλωση.

Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποίησε πρόσφατα και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων με εκδηλώσεις στο Χωριό Κυπάρισσο του Δήμου Αγρινίου με την βράβευση του ζεύγους Γεωργίου και Μαρίας Ευθυμίου που αποτελείται από 128 μέλη.

Ο πολυτεκνικός κόσμος της Ελλάδας γιορτάζει τη μνήμη των Προστατών του Αγίων Τεραντίου και Νεονίλλης και των τέκνων αυτών, Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη. Ήταν μια πραγματικά αληθινά Χριστιανική Οικογένεια. Όταν άρχισαν οι διωγμοί κατά των Χριστιανών τους είπαν να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν για να προστατέψουν την οικογένειά τους, αμέσως τα παιδιά των έδωσαν μια αποφασιστική απάντηση και είπαν ότι δεν θα φύγουν και θα περιμένουν με γενναιότητα οποιοδήποτε μαρτύριο. Πράγματι η οικογένεια δεν έφυγε και όταν οι διωγμοί ξαπλώθηκαν παντού όλοι τους ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό και πέθαναν με αποκεφαλισμό.

Η γιορτή των Πολυτέκνων φέτος δυστυχώς με την πολιτική των Κυβερνήσεων οδηγεί τις οικογένειες σε αφανισμό, η Ελλάδα μέρα με την ημέρα γερνάει. Για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις έφθασαν στις 100.371 και βρίσκεται στην 199η θέση σε σύνολο 220 κρατών, το 20% του πληθυσμού είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Πρόκειται για πραγματικό κατάντημα και χωρίς να φαίνεται καμία ελπίδα στο μέλλον για να ανατραπεί αυτή η εφιαλτική κατάσταση.

Παρά την αποπνικτική και ομιχλώδη οικονομική ατμόσφαιρα οι πολύτεκνοι με την βοήθεια των Προστατών τους Αγίων και της Εκκλησίας θα συνεχίσουν να γιορτάζουν με την ελπίδα πως δεν θα περάσουν οι διωγμοί αισιοδοξώντας πως θα αποτρέψουν το ξεπούλημα της Χώρας μας.

Χρήστος Γερ. Σιάσος Καθηγητής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.