Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Εκδηλώσεις εις μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συλλαλητήριο διοργανώνεται αύριο στη πλατεία Δημοκρατίας στις 11 το πρωί με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από το άδικο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η Α/Κ μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωση:
Σήμερα βιώνουμε με τον πιο έκδηλο τρόπο μια βίαιη αλλαγή των όρων συγκρότησης της ζωής. Οι κρατούντες έχουν πλέον κάνει σαφές ότι η σωτηρία του πολιτικού συστήματος περνά μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας. Γι αυτό το λόγο έχουν καταστήσει σε μια συνεχής και διευρυνόμενη κατάσταση εξαίρεσης όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Η οικονομική και πολιτική κρίση που βιώνει το καθεστώς έχουν οδηγήσει στη ριζική αυτοαναίρεση των ίδιων των κυρίαρων θεσμών που αδυνατούν πλέον να τηρήσουν το κοινωνικό συμβόλαιο. Οι υποσχέσεις για ευημερία, πρόοδο ανάπτυξη έχουν γίνει συντρίμια μπροστά στο αδιέξοδο της κρατικής και καπιταλιστικής πρότασης.

Ο Δεκέμβρης του 2008 αποτέλεσε μια θραύση στην κοινωνική κίνηση. Ανέδειξε τη δυνατότητα που έχουν οι από τα κάτω για τον επαναορισμό της ίδιας της ζωής απέναντι στην επιλογή της κυριαρχίας να ορίσει ποια ζωή είναι άξια να βιωθεί. Δύο χρόνια μετά το 2008 το μύνημα παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Απέναντι στη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν χρειάζεται γενικευμένη κοινωνική δράση. Καταργώντας τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης κρατικούς ή ιδιωτικούς, να δημιουργήσουμε με Συμμετοχή και Άμεση Δημοκρατία τις δικές μας λαϊκές συνελεύσεις παντού και τοπικές αυτοθεσμίσεις ώστε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Απέναντι στην παρακμή και τη σήψη να αντιτάξουμε την Αυτονομία και την Ελευθερία. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αύρα Ελευθερίας σε συνεννόηση με άλλες συλλογικότητες καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη ώρα 11:00πμ στην πλατεία Δημοκρατίας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 11:00, Πλατεια Δημοκρατίας

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.