Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

H ΕΠΟ στο… ύψος της στην προσφυγή του Παναιτωλικού

Εκδικάστηκε τελικά την Τρίτη (15/5) στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η προσφυγή της ΠΑΕ Παναιτωλικός κατά της Super League για το θέμα με τις αδειοδοτήσεις.

Η Αγρινιώτικη ΠΑΕ είχε καταθέσει προσφυγή, καθώς πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, άλλαξε η προκήρυξη του πρωταθλήματος που προέβλεπε όποια ομάδα δεν πάρει άδεια να υποβιβάζεται.

Οι δικηγόροι  που εκπροσώπησαν τον Παναιτωλικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Αθήνα, ζήτησαν να προσκομισθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΠΟ και τα πρακτικά του Δ.Σ και της εκτελεστικής επιτροπής. Παράλληλα, ζητήθηκε από το δικαστήριο να υποχρεώσει την ΕΠΟ να τους τα δώσει.

Τόσο η ομοσπονδία όσο και η λίγκα αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, αλλά τόνισαν πως ό,τι υποστηρίζει ο Παναιτωλικός έχει συμβεί! Εκείνη την στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης λέγοντας πως «αφού συνομολογείτε, γιατί δεν τα φέρνετε;»! Απάντηση σε αυτό δεν υπήρξε όπως και στην ουσία του θέματος γιατί δηλαδή άλλαξε η προκήρυξη του πρωταθλήματος στο τέλος του!

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θ. Κουρίδη, που έλαμψε με την στιβαρή του παρουσία κατά την τιμωρία της μόνης ομάδας που έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τέτοιο θέμα, τον Ηρακλή, να τονίζει πως «αν δεν σας αρέσει το δικαστήριο, να μην έρχεστε εδώ»(!) για να απαντήσει η πλευρά του Παναιτωλικού ότι «αν βάλουμε εισαγγελέα να ζητήσει τα έγγραφα, θα μας τιμωρήσει η ΕΠΟ».
Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των Αγρινιωτών για αναβολή και υποχρεωτική παράδοση εγγράφων και θα βγάλει απόφαση την επόμενη εβδομάδα αφού μέχρι την Παρασκευή οι δύο πλευρές  πήραν προθεσμία να παραδόσουν τα υπομνήματα τους. Θυμίζουμε ότι αν αναμιχθεί πολιτικό δικαστήριο στο ποδόσφαιρο η ΕΠΟ καταγγέλλει παραβίαση του αυτοδιοίκητου και επίσης θυμίζουμε ότι στην ΕΠΟ την ιδιότητα του δικαστή στο παρελθόν έχουν παίξει νομικοί σύμβουλοι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.