Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ της Γεωργίας Βουλδή – Καραφέρη

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ της Γεωργίας Βουλδή – Καραφέρη


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και το Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Αγρινίου παρουσιάζουν την έκθεση Αγιογραφίας της Γεωργίας Βουλδή–Καραφέρη.

Η Γεωργία Βουλδή – Καραφέρη μαθήτευσε στους αδελφούς Βασίλειο & Νικάγγελο Λέπουρα και στον αγιογράφο Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, μαθητή του Φώτη Κόντογλου. Μελέτησε συστηματικά το έργο των κορυφαίων αγιογράφων Εμμανουήλ Πανσέληνου, Θεοφάνη Κρητός και του Φώτη Κόντογλου. Αρχή στην αγιογραφία έκανε στον ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μαλακάσα Αττικής μετά από παρότρυνση του π. Δανιήλ Γούβαλη και την ευλογία του γέροντα Πορφυρίου.

Το 1988 αγιογράφησε τον Ορθόδοξο Ναό Αγίας Τριάδος του Ολυμπιακού Χωριού στη Κορέα με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Seoul, ενώ φορητές εικόνες και τοιχογραφίες της υπάρχουν σε πολλούς ναούς, μοναστήρια και ιδιώτες.

Αν και υπηρετεί επί σειρά ετών με γνώση, συνέπεια και σεβασμό τα διδάγματα και τους κανόνες των μεγάλων δασκάλων της, εν τούτοις είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται συγκεντρωμένα έργα της.

Η Γεωργία Βουλδή–Καραφέρη είναι παράλληλα πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, Αρμονίας και Αντίστιξης.

Σήμερα διδάσκει Αγιογραφία στα τμήματα εφήβων-ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου και Μουσική στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Εγκαίνια : Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, ώρα 7,30 μμ. στην αίθουσα τέχνης «Νεώριον» (Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο).

Διάρκεια : έως 3 Απριλίου.

Ώρες επισκέψεων : 10,00-14,00 και 18,00-21,00

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.