Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Εκλογές 2015: Οι γυναίκες θα κρίνουν τον νικητή

gynaikes

Μήλον της Έριδος για τα δύο μεγάλα κόμματα θα αποτελέσουν και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι και θα καθορίσουν τον νικητή στον εκλογικό ντέρμπι που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το προφίλ των αναποφάσιστων θα καθορίσει και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν Κουμουνδούρου και Συγγρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μέσο όρο των στοιχείων των ερευνών που διεξήγαγαν οι εταιρείες MARC και ALCO, οι αναποφάσιστοι στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες 35 – 55 ετών, νοικοκυρές ή άνεργες, οι περισσότερες από τις οποίες στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής», οι γυναίκες αποτελούν το 58,4% των αναποφάσιστων, έναντι 41,6% των ανδρών, ενώ το 44,7% στο σύνολο των αναποφάσιστων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και το 23,1% ΝΔ.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ακόμα ότι το 91,8% των αναποφάσιστων είναι απογοητευμένοι από τη διαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι το 61,3% από αυτούς ήθελαν συμφωνία με τους δανειστές.

Το 76,3% επίσης είναι απογοητευμένοι από την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων, σε ποσοστό 86,6% υποστηρίζει ότι σήμερα δεν έχει νόημα η αντίθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (51,8%) επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αντίστοιχα, τα στοιχεία ερευνών κοινής γνώμης της εταιρείας ALCO δείχνει ότι το 64% των αναποφάσιστων είναι γυναίκες, ηλικίας 25 – 44 ετών, η πλειοψηφία των οποίων (30%) στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.newsbomb.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.