Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Εκλογές:60 ευρώ οι δημοτικοί, 1700 ευρώ οι περιφερειακοί υπάλληλοι!

Εκλογές:60 ευρώ οι δημοτικοί, 1700 ευρώ οι περιφερειακοί υπάλληλοι!

Είναι αυτό που λένε, αν έχεις καλό σωματείο διάβαινε… Μέσα στους πανηγυρισμούς ότι από τα 60 εκατομμύρια που είχαν προϋπολογιστεί για τις εκλογές της 6ης Μαΐου τελικά χρησιμοποιήθηκαν…μόνο τα 56, ξέφυγε από την προσοχή μας μια καίρια λεπτομέρεια. Αρχικά υπήρξε ανησυχία γιατί τα ταμεία είναι άδεια και είχαν εγκριθεί από την Τρόικα μόνο 50 εκατομμύρια που αυξήθηκαν κατά 10 για τους ένστολους.

Δημιουργήθηκε όμως μια μεγάλη αδικία καθώς επίδομα 1.700 ευρώ έλαβαν 3.132 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών και των περιφερειών, οι οποίοι απασχολήθηκαν σε εκλογικές εργασίες,ενώ αντίθετα οι υπάλληλοι των ΟΤΑ έλαβαν 100 ευρώ μικτά! Κοινώς 60 ευρώ στην τσέπη τους τη στιγμή που στου υπαλλήλους της Περιφέρειας θα μείνουν κάπου 1460! Μόνο 1400 ευρώ διαφορά δηλαδή…

Στα 2.000 ευρώ έφτασε  η αποζημίωση για 195 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι υπηρετούν στις διευθύνσεις Διοίκησης, Οικονομικού, Εκλογών και Μηχανοργάνωσης, ενώ μικρότερο – ορίστηκε στα 200 ευρώ – ήταν το επίδομα για 203 εργαζόμενους των αποκεντρωμένων διοικήσεων, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Με άλλη απόφαση καθορίστηκαν και οι αποζημιώσεις για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, που ανήλθαν σε 115 ευρώ ημερησίως και δόθηκαν για ανώτατο διάστημα 7 ημερών, δηλαδή έφτασαν συνολικά τα 805 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά προβλέπονται ήδη και για τις εκλογές που έρχονται, από όπου και αν βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν αυτές. Μάλιστα οι υπάλληλοι των ΟΤΑ έχουν ενημερωθεί ήδη για να…προετοιμάζονται. Ποια είναι η εξήγηση; Επισήμως είναι περισσότερη η δουλειά  στις Περιφέρειες που είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή των εκλογών και το βάρος των εκλογών θα συγκεντρωθεί εκεί. Ανεπισήμως το σωματείο των συγκεκριμένων υπαλλήλων διεκδίκησε και πέτυχε αυτή την αποζημίωση εντονότερα και πιέζοντας περισσότερο. Απόδειξη έστω έμμεση; Οι ένστολοι θα πάρουν-αν γίνει ότι και στις πρόσφατες εκλογές-135 ευρώ μικτά και οι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου 330 ευρώ μικτά. Η απορία είναι αν οι περιφερειακοί υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από τις πιο πάνω κατηγορίες.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.