Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο από το Εργαστηριακό Κέντρο Αγρινίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο από το Εργαστηριακό Κέντρο Αγρινίου

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEONARDO DA VINCI
unnamedΤο Εργαστηριακό Κέντρο Αγρινίου (πρώην ΣΕΚ) πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Leonardo da Vinci με τίτλο «Σύστημα Διασφάλισης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) υπό το πρίσμα ιδιαίτερα θερμών κλιματολογικών συνθηκών», από τις 10 Μαρτίου 2014 έως τις 23 Μαρτίου 2014.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 100%.
Στην κινητικότητα συμμετείχαν δεκαπέντε μαθητές από τον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, στους οποίους επεδείχθησαν τεχνολογίες διασφάλισης ποιότητας τροφίμων HACCP κατά τις καθημερινές τους επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων της Κύπρου, διαφορετικές κάθε ημέρα. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και γνώρισαν το σύστημα ΗΑCCP ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις ικανότητές τους, απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη και προσωπική τους ανάπτυξη.
Πριν την κινητικότητα οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές για το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό μέρος του προγράμματος.
Κατά την διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές εκτός από τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν :
• Τους αρχαιολογικούς χώρους της Λεμεσού και της Πάφου
• Τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία
• Το Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα
• Την Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου- Αυγόρου
Για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Leonardo da Vinci καταβλήθηκε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η Διευθύντρια
του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου

Ελένη Συρόκου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.