Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Αγρινίου στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογία

11Το ΣΔΕ Αγρινίου, στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού του προγράμματος και του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία, οργάνωσε και πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα 22 Ιανουαρίου 2016 εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοδεύουσα κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά που φιλοξενείται στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Αγρινίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΕΚΦΕ Αγρινίου Τσοβόλα Σπυρίδων και Ντασιώτη Θεοφάνη, σε μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη επιστημονική προσέγγιση του εκπαιδευτικού κ. Κώστα Κοτσανά, εμπνευστή και πρωτεργάτη του Μουσείου, που παρουσιάζει εκθέματα μηχανημάτων που εφήυραν και χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Μέσα από την παιδαγωγική και διεπιστημονική αξία των εκθεμάτων οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Αγρινίου γνώρισαν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και διαπίστωσαν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου
Νάσιος Νικόλαος

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.