Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

“Ελα ρε τι θα κάνεις την Τετάρτη;”

Πρωτότυπη τροπή, με δημοσιοποίηση ιδιωτικών συνομιλιών, παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου της πόλης για την κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης στη Γέφυρα. Στην ανακοίνωση του Δημάρχου  Π. Κατσούλη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ), ο  Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος  Μεσολογγίου απάντησε ως εξής(η ανακοίνωση από το www.onairnews.gr):

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος δεν είναι μαγαζάκι μας ούτε μαγαζάκι σας (αν και θα το θέλατε) προκειμένου να ενημερώνεται τηλεφωνικά από συνεργάτη σας στις δέκα και μισή το βράδυ και να οφείλει να λειτουργεί όπως εσείς διατάξατε.

Όντως ο συνεργάτης σας κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου μας στις δέκα και μισή το βράδυ της δευτέρας λέγοντας του λόγω και της προσωπικής τους φιλίας.

Ο διάλογος σε περίληψη:

Συνεργάτης: Έλα ρε τι θα κάνης την τετάρτη με την γέφυρα;

Γ. Γραμματέας: Τι είναι την τετάρτη;

Συνεργάτης: θα κλείσουμε την γέφυρα για το ΤΕΙ

Γ. Γραμματέας: Ποια γέφυρα στον Εύηνο;

Συνεργάτης: Όχι ρε Ρίου Αντιρρίου έχουμε κανονίσει να μπουν αφίσες παντού και θα βγουν και με ντουντούκες.

Γ. Γραμματέας: Αν είναι έτσι τότε θα δω ποια από τα παιδιά μπορούν να έρθουμε μαζί και θα έρθω.

Στον συγκεκριμένο διάλογο ουδείς αντιλαμβάνεται έστω και κάποια ανεπίσημη πρόσκληση από την μεριά σας προς τον εμποροβιομηχανικό σύλλογο προκειμένου να κινητοποιήσει τα μέλη του για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Αντιθέτως λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του συλλόγου μας ζητώντας του να συμμετάσχουμε σαν σύλλογος στις κινητοποιήσεις κάτι όμως που για εμάς ήταν αδύνατον να γίνει μια που προκειμένου να προβούμε σε ενημέρωση των μελών μας αλλά και κλείσιμο καταστημάτων χρειαζόμαστε να καλέσουμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο να εκδοθεί απόφαση για αυτό και τουλάχιστον 2 ημέρες προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας εγγράφως – προφορικά και τηλεφωνικά.

Κατόπιν τούτου και επιστρέφοντας από την κινητοποίηση και μια που εντέχνως είχε διαδοθεί στην πόλη ότι ο εμποροβιομηχανικός σύλλογος δεν έκλεισε τα μαγαζιά λόγο αδράνειας της διοίκησης οφείλαμε και έτσι πράξαμε να εκδώσουμε δελτίο τύπου με το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, εδώ και ένα χρόνο περίπου η διοίκηση του συλλόγου μας δέχεται επιθέσεις είτε από εσάς ως δημοτική αρχή (με απειλές για μηνύσεις, ύβρεις και δημοσιεύσεις) είτε εκ των έσω από ανθρώπους που κινούνται στο φιλικό σας περιβάλλον, για το καλό της πόλης μας κρατήσαμε σιγή ιχθύος έως τώρα, αλλά ως εδώ.

Προκειμένου να έχουμε ουσιαστική συνεργασία στο μέλλον, παρακαλούμε όπως μας ενημερώνετε με την δέουσα σοβαρότητα η οποία ταιριάζει στον θεσμικό σας ρόλο και όχι να κινείσθε με προχειρότητα, δημιουργώντας εντυπώσεις εσφαλμένες για την διοίκηση του συλλόγου μας, πράγμα το οποίο είναι σε βάρος της πόλης μας, των επαγγελματιών και των δημοτών μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.