Τη τιμητική τους έχουν οι..ελιές Αγρινίου σε διεθνή site συνταγών και μαγειρικής.
Σε μια σύντομη έρευνα που κάναμε σε αυτά και συγκεκριμένα cookeatshare.com ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τις ελιές Αγρινίου.(Agrinion Olive)
Το περίεργο βέβαια της υπόθεσης, όπως και εσείς μπορείτε να προσέξετε, είναι ότι οι ελιες Αγρινίου φυγουράρουν σε συνταγές Βρυξελλώνα αλλά και στη Τούρκική κουζίνα, ενώ ένας επισκέπτης που δεν γνωρίζει το Αγρίνιο σαφώς και συνειρμικά δεν μπορεί να συνδέσει τις Αγρινιώτικες ελιές ως ελληνικό προϊόν.
Αντίθετα στο δεξί μέρος της σελίδας φιγουράρει και βίντεο όπου μια Τουρκάλα παρουσιάστρια παρουσιάζει “αγγλιστί” τις ποικιλίες ελιών τη Τουρκία.
Η ελληνική σύνδεση των ελιών Αγρινίου γίνεται μόνο στο τέλος της σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης και εκεί ευτυχώς που τα τελευταία ανατροφοδοτούνται (rss feed) από site ελληνικού ενδιαφέροντος στη πλειονότητα τους.
Τη τιμητική έχουν οι ελιές μας λοιπόν, αρκεί να μην υπάρχει σύγχυση όπως και και με τις καλαματιανές, όπου παρουσιάστηκαν και εκμεταλλεύθηκαν ως τούρκικο προϊόν