Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ελκυστικές οι τιμές στο ντόπιο κρέας

Ελκυστικές οι τιμές στο ντόπιο κρέας

Κορυφώνεται  η κίνηση στα κρεοπωλεία της πόλης.Χοιρινό επιλέγουν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους οι Αγρινιώτες, πεσμένη η ζήτηση για γαλοπούλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι και ικανοποιητική αγοραστική κίνηση καταγράφει η αγορά κρέατος στο Αγρίνιο ενόψει των εορτών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Κρεοπωλών, Βασίλη Παπαθανάση. Ωστόσο η οικονομική στενότητα περιορίζει και φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που μπορούν να αγοράσουν τις ποσότητες που αγόραζαν τις προηγούμενες εποχές.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών ξεκίνησε από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν άρχισαν οι διερευνητικές ερωτήσεις προς τα κρεοπωλεία του Αγρινίου σχετικά με τις τιμές. Από χθες όμως ξεκίνησε η πραγματική εμπορική κίνηση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο Τετάρτη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το εορταστικό τραπέζι. Οι κρεοπώλες από πλευράς τους είναι ικανοποιημένοι, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαθανάσης, από την αυξημένη κίνηση. Βέβαια, αυτό οφείλεται και στις τιμές των κρεάτων που φέτος είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών, πολλοί συνάδελφοί του φέτος θέλησαν να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους, ώστε το κρέας να μην είναι απαγορευτικό για τον μέσο Αγρινιώτη.

Για άλλη μια χρονιά, το χοιρινό κρέας είναι αυτό που προτιμάται περισσότερο από τους αγοραστές, ίσως κι εξαιτίας της τιμής του η οποία κυμαίνεται από τα 4,5 ευρώ ως τα 6 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το τμήμα του ζώου που θα επιλέξει κανείς. Δεύτερα σε προτίμηση έρχονται τα αμνοερίφια, με το κατσικάκι να κοστίζει γύρω στα 9,5-10 ευρώ, ενώ λίγο φθηνότερα, στα 8,5-9 ευρώ πωλείται το αρνίσιο κρέας. Ο «μεγάλος χαμένος» όμως του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι η γαλοπούλα, η οποία ποτέ δεν κατάφερε να «πιάσει» στην χώρα μας και οι πωλήσεις της είναι σχεδόν μηδενικές. Η τιμή του κιλού πάντως για τους ενδιαφερόμενους είναι γύρω στα 7,5-8 ευρώ.

«Σε περίπτωση που κάποιος δει χαμηλότερες τιμές θα πρέπει να προβληματιστούν», προειδοποιεί ο κ. Παπαθανάσης, καθώς οι προαναφερόμενες τιμές αφορούν αποκλειστικά σε ντόπια κρέατα. Αν εντοπιστούν κρέατα με χαμηλότερες τιμές, τότε μπορεί να πρόκειται για ποσότητες που έχουν προέλθει από το εξωτερικό. Ο ίδιος παρατηρεί επιπλέον ότι οι Αγρινιώτες δεν μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που διέθεταν άλλες εποχές, κι έτσι στρέφονται στην αγορά μικρότερων ποσοτήτων κρέατος. Έτσι, αν και η κίνηση είναι αυξημένη, ο τζίρος εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Πάντως αν και σήμερα και αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στα μαγαζιά, μιας και μόνο δύο μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα, η επάρκεια κρέατος που υπάρχει στην αγορά είναι ικανοποιητική και δεν θα προκύψουν προβλήματα διαθεσιμότητας. Ωστόσο, όπως συμβουλεύει ο κ. Παπαθανάσης, καλό θα είναι οι αγορές να μην γίνουν την τελευταία στιγμή, ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής από πλευράς των αγοραστών.

Κώστας Καρακώστας- Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.