Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

“Ελλάδα: Ένα απέραντο Φρενοκομείο!”

“Ελλάδα: Ένα απέραντο Φρενοκομείο!”

ΑΡΘΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝekloges

ΕΛΛΑΔΑ: Ένα απέραντο Φρενοκομείο!

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Τα κόμματα ολοκλήρωσαν τα ψηφοδέλτιά τους έτσι ώστε οι ψηφοφόροι να γνωρίσουν ποιους θα σταυρώσουν μέσα στο παραβάν. Δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι «ψάχνουν» και σχολιάζουν κάθε λεπτό την προεκλογική κίνηση των Αρχηγών των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων μέσα από τα ηλεκτρονικά και έντυπα ενημέρωσης. Δικαίωμα όλων μας είναι να σχολιάζουμε θετικά ή αρνητικά όλους αυτούς που μας ζητούν την ψήφο μας…

«Θέατρο Σκιών» έχουν γίνει όλα τα κόμματα, τόσο τα παλιά και ιστορικά, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, μέχρι και τα νέα, ποτάμια και τελείες… Οι Αρχηγοί των κομμάτων, στην κυριολεξία σέρνονται από εδώ και από εκεί «κλέβοντας» δήθεν τα βαριά «βαρίδια» άλλου κόμματος, προκαλώντας καραμπόλες και χυδαίους χαρακτηρισμούς που συνοδεύονται με «πληθωρικές – άσεμνες» φωτογραφίες από την πάλαι ποτέ επαγγελματική ζωή των υποψηφίων.

Τις τελευταίες ημέρες μονοπώλησε η άτακτη μεταγραφή της Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, στη Ν.Δ. του Σαμαρά, μιλάμε για μια καθαρή αποστασία, προδοσία. Η επιστολή του Βενιζέλου πολύ σκληρή: Αγαπητέ Αντώνη, δεν το περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα… ο Βαγγέλης τα πήρε στο κρανίο με τους «άστεγους τυχοδιώχτες της πολιτικής» όπως τους αποκαλεί, στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για καλό «φιλέτο».

Σκληρές λέξεις χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης για τον Συγκυβερνήτη του σκάφους, Αντώνη Σαμαρά, ανήθικη, αντιαισθητική, τυχωδιώχτες… Οι δύο τους είναι χρόνια στην πολιτική και μάλιστα στην «βρώμικη» πολιτική… να θυμίσω τον «βρώμικο» πόλεμο που έκανε ο Αντώνης εις βάρος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και την πρόταση που έκανε στον Ανδρέα για Πρόεδρο Δημοκρατίας… επίσης τα πλαγιομετωπικά κτυπήματα στον Καραμανλή… τα ίδια έκανε και ο Βαγγέλης στον Γιώργο, στον Σημίτη και πάει λέγοντας… θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες ακόμα χαρακτηρισμούς με τέτοιες λέξεις και πολλά μα πάρα πολλά παραδείγματα…

Η τελευταία καραμπόλα με τον Γιωργάκη, πουχρησιμοποίησε το ακριτικό Καστελόριζο για να «πετάξει» την Ελλάδα στα σαγόνια του καρχαρία που λέγεται ΔΝΤ, πήρε μαζί του όλους τους «κηπουρούς» του ΠΑΣΟΚ και έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ και ποιος ξέρει ακόμα τι θα φτιάξει το παιδί! Το δε ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου βρίσκεται σε πλήρη ανομβρία. Με αυτή την πόλωση υπάρχει πολιτική συνείδηση, υπάρχει ηθική ή απλά, οι πολιτικές τους συμπεριφορές είναι ανήθικες και αντιαισθητικές? Την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τους προδότες κανένας, τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν ότι έσπειραν όλοι αυτοί.

Η επιχείρηση πανικού και τρομοκράτησης του φουκαρά του Έλληνα από όλους, ξένους και ντόπιους και κυρίως από κυβερνητικά χείλη κάνοντας προβλέψεις – εκτιμήσεις για το μέλλον της οικονομίας μας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, καλά κρατεί. Μήπως όλα αυτά τα χρόνια μας «σπρώχνουν» ηθελημένα στον Γολγοθά μας και έτσι βιώνουμε μια περίοδο τεχνητής φτώχιας? Όλοι τους ψάχνονται για μια θεσούλα στη Βουλή, άλλοι για να έχουν πολιτικό άσυλο και άλλοι να υπερπολλαπλασιάσουν τα έσοδά τους.

Γράφοντας αυτά, η σκέψη μου γύρισε πολλά χρόνια πίσω για να θυμίσω σε πολλούς υποψηφίους Αρχηγούς και μη, πως ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας ήταν και θα παραμείνει η συμπόρευση με τις Χώρες της Ευρώπης. Αυτό είναι «σφραγισμένο» από την 1η Νοεμβρίου 1962 όπου η τότε Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή τοποθετεί την Ελλάδα πρώτο συνδεδεμένο μέλος της τότε ΕΟΚ και το 1979 πραγματοποιείται η πλήρη ένταξή της ως δέκατο μέλος της ΕΟΚ, σήμερα Ε.Ε, και όπως έλεγε ο Αείμνηστος, η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε. για να μείνει και όχι για να φύγει…

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, άλλαξαν πολλές Κυβερνήσεις, ο Ελληνικός Λαός απολάμβανε όλα τα καλά που προέρχονταν από την Ευρώπη. Όμως, θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες μικρούς και μεγάλους παραλογισμούς, τις περισσότερες φορές σκόπιμους, που έχουν «σφραγίσει» τα τελευταία χρόνια την πολιτική και κοινωνική μας ζωή. «Η Χώρα έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο», σοφή κουβέντα από το σοφό μυαλό του αείμνηστου Καραμανλή. Ίσως μετά τις εκλογές, να χρειαστούμε πολλούς ψυχιάτρους στην Ελλάδα!!! Δυστυχώς, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας σήμερα που μας ζητάνε την ψήφο μας στις 25 Ιανουαρίου, εμείς τι θα κάνουμε?

Χρήστος Γερ. Σιάσος Καθηγητής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.