Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ελληνική Κοινωνία…..Ορατότης μηδέν;;;

Ελληνική Κοινωνία…..Ορατότης μηδέν;;;

Το 2011 έφυγε και δεν άφησε σε κανένα Έλληνα καμία καλή ανάμνηση. Το 2012 ανέτειλε και η χώρα εξακολουθεί να βιώνει, παρά τις υποσχέσεις για μαγικές λύσεις, μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Η ακολουθούμενη οικονομική συνταγή των δυο τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, διέρρηξε τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, καταρράκωσε την υπερηφάνεια μας, μας εξαθλίωσε και μας στέρησε το χαμόγελο, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα ανασφάλειας, κατάθλιψης και οργής. Φτάσαμε στο Ναδίρ της αντοχής μας αλλά δεν βλέπουμε τον πάτο του βαρελιού. Σήμερα, που όλοι οι Έλληνες βιώσαμε την αλήθεια του Μνημονίου που εξελίχθηκε σε εθνική συμφορά, έρχεται και ο κ. Σημίτης να ανακαλύψει, καθυστερημένα, ότι ήταν πολιτικά μοιραίο λάθος παραβλέποντας μια κρίσιμη παράμετρο του εθνικού δράματος: Την ΟΝΕ στην οποία, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς εταίρους, μπήκαμε με παραποιημένα στοιχεία, επί ημερών του φυσικά. Αλλά έρχεται και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος να επιβεβαιώσει, κατόπιν εορτής, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τη σημερινή κατάσταση, ίσως και την ένταξή μας στο Μηχανισμό Στήριξης, αν κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Έπρεπε να υποστούμε όλα αυτά-και τι άλλο μας περιμένει-παντού στασιμότητα-τίποτα δεν κινείται, για να καταλάβουν τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ακίνητου κινήματος ΠΑΣΟΚ ότι η συνταγή ήταν αποτυχημένη; Ξέχασαν τι έλεγαν πριν ένα χρόνο και τι λένε τώρα;
Ο Ευ. Βενιζέλος, στις 15.5.11 μας ξεκαθάριζε ότι «Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη την ελληνική οικονομία» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ») ενώ στις 12.12.11, ομολόγησε ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. («ΤΟ ΒΗΜΑ»).
Ο Α. Λοβέρδος, διαβεβαίωνε ότι « Νιώθει ήσυχος με τη συνείδησή του και ότι με το έργο της κυβέρνησης θα βγει η χώρα απ’ όλα αυτά, δίνοντας τη μάχη της προόδου» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ») ενώ στις 18.12.11, διαπίστωσε ότι «Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών, από τις οποίες καμία δεν προωθήθηκε στην πράξη, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στην ύφεση» («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»).
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 28.3.11 έλεγε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας» («REAL FM») αλλά στις 19.12.11, είπε την πικρή αλήθεια ότι«Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και από την στιγμή που μπήκαμε δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια» («ΣΚΑΙ», εκπ. ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ).
Ο Φ. Σαχινίδης, στις 25.11.11 σε κείμενό του με τίτλο «Προϋπολογισμός 2012 – Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι» για να μας αποκαλύψει στις 19.12.11 από το βήμα της Βουλής ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».
Οι φλογεροί κήρυκες υπέρ του Μνημονίου γίνονται μετά Χριστόν προφήτες. Οι υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής γίνονται οι κατήγοροι της αδιέξοδης αποτελεσματικότητας της. Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους. Η αναποτελεσματικότητά τους, η ανικανότητά τους και η καταστροφική τους ιδιοτέλεια, σε κάποιο άλλο στίβο της ζωής και όχι τον πολιτικό, θα τους είχε υποδείξει την αποχώρηση και την τιμωρία τους. Αλλά αυτοί παραμένουν. Ως πότε θα μένουν στο απυρόβλητο; Ως πότε θα μένουν αλώβητοι από τις εξεταστικές; Και ενώ οι δραματικές εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, σκάει η βόμβα της έρευνας για το ‘φούσκωμα’ του ελείμματος στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που έδωσε ο τότε υπουργός οικονομικών κ.Παπακωσταντίνου με τον τότε πρωθυπουργό κ.Παπανδρέου, και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος, αγανακτισμένος, εξοργισμένος και αυτοί προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρέμβουν ή να αντικαταστήσουν τους οικονομικούς εισαγγελείς για να διασώσουν τον αρχηγό τους ή ακόμη έχουν το θράσος να απειλήσουν με ‘μακελειό’ στη χώρα όποιον τον αγγίξει. Όλα στο βωμό του ίδιου συμφέροντος στην κούρσα της διαδοχής. Οι λέξεις ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, κράτος δικαστών, εξωθεσμικά συμφέροντα, Ειδικό Δικαστήριο, βρώμικο 2012, ξανάρχονται στη μνήμη και το ΠΑΣΟΚ ξαναζεί την ιστορία του.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας που οι ξένοι σωτήρες, προσπαθούν να μας «σώσουν» μέσα από δύσκολες διακρατικές διαπραγματεύσεις και οικονομικά παζαρέματα, η κοινωνία παρακολουθεί και είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη για το τι συμβαίνει: Οι 25.000 άστεγοι της Ελλάδας, της άλλοτε ισχυρής χώρας των Βαλκανίων, είναι μία πραγματικότητα.Το ένα εκατομμύριο ανέργων πλέον δεν κρύβεται.Το 40% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας.Τα δύο εκατομμύρια λαθρομεταναστών, παρανομούν για να ζήσουν.Οι απελπισμένοι γονείς που εκλιπαρούν τα ιδρύματα να πάρουν τα παιδιά τους για να έχουν ένα πιάτο φαγητό, είναι γεγονός. Η τραγική κατάληξη πολλών να βάλουν τέλος…στην απελπισία τους, αυξάνει.Το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής και της Ελληνικής φιλοξενίας, το βρίσκει κανείς.. και στα συσσίτια..
Για αυτά και για άλλα πολλά, κάποιοι ευθύνονται. Κάποιοι συνέτειναν ώστε η Εθνική αυτοτέλεια, υπόσταση και αξιοπρέπεια μίας χώρας και ενός λαού, να αλωθεί. Η Ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει να την κυβερνήσουν πάλι, είτε αυτοί που δεν κατάλαβαν, είτε αυτοί που κατάλαβαν λάθος! Ελληνική Κοινωνία…..Ορατότης μηδέν;;;
Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…Η Πατρίδα μας αναγεννιέται από τις στάχτες της και τραβάει μπροστά!!! Αυτό θα πράξει και τώρα.
Η αλήθεια αλλά και η σκληρή επιβεβαίωση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας. μπορεί και πρέπει να την καταστήσουν κυρίαρχη πολιτική δύναμη, όχι εξ αντανακλάσεως, αλλά γιατί οι ιδέες της συνιστούν πλειοψηφικό ρεύμα στη κοινωνία. Εμείς οι Έλληνες, όλοι μαζί μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να αποφασίσουμε αν θα επενδύσουμε σε ψεύτικες υποσχέσεις ή σε ρεαλιστικές πολιτικές. Μόνο με εκλογές και όπλο την ψήφο μας έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε το όνειρο για την ‘Ελλάδα της Ελπίδας’ αληθινό. Αύριο θα είναι αργά…

ΕΛΕΝΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ – ΚΟΤΡΟΛΟΥ

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής
Νέας Δημοκρατίας

Πολιτευτής
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.