Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

“Ελλιπής ο έλεγχος στα Ακαρνανικά Όρη”

“Ελλιπής ο έλεγχος στα Ακαρνανικά  Όρη”

DSC00005 (2)Θολό παραμένει το τοπίο του σχεδιασμού της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία και ήδη έχουμε καθυστερήσει σημαντικά.Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ετοιμάζει διαγωνισμό για τις ψηφιακές συχνότητες, με όρους που αντίκεινται στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Ευνοείται λοιπόν, σύμφωνα πάντα με αυτές τις καταγγελίες, ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

Tα παραπάνω υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκη Φούντα που αναφέρει πως  ταυτόχρονα, ο έλεγχος των περιοχών που έχουν επιχειρήσει να εκπέμψουν αποκλειστικά από ψηφιακές συχνότητες, είναι ελλιπής.  Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο Αγρίνιο (όπου ήδη οι δίαυλοι εκπέμπουν ψηφιακά από τα Ακαρνανικά  Όρη) λειτουργούν παρανόμως 6 σταθμοί και παρά τους ελέγχους της ΕΕΤΤ, δεν υπάρχει αποτέλεσμα.   Παράλληλα, άγνωστη παραμένει η πορεία της ψηφιακής μετάβασης του καθολικού παρόχου της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά και την κατάργηση της ΕΡΤ.  Θα προλάβει η δημόσια τηλεόραση να εκπέμπει ψηφιακά στο 100% της επικράτειας, ως οφείλει, και αν όχι, θα αναλάβει και πάλι ο ιδιωτικός τομέας να καλύψει το κενό;

Με κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, ζητά διευκρινίσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς Επικρατείας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τον σχεδιασμό της ψηφιακής μετάβασης και ιδιαίτερα για τις διαδικασίες που αφορούν την Δημόσια Τηλεόραση. Τους καλεί ακόμα να απαντήσουν αν η χώρα μας θα προλάβει τις προθεσμίες,  δεδομένου ότι o διαγωνισμός που ετοιμάζεται, έχει καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την αιτιολόγηση πως  αντίκειται στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τέλος, ζητά να ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές στις περιοχές που ήδη εκπέμπουν ψηφιακά.

«Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, εκτός από την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες θα εξασφάλιζε και σημαντικά κέρδη για τη χώρα από την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος. Απαιτείται λοιπόν μία ολοκληρωμένη πολιτική και όχι αποσπασματικές κινήσεις που εκθέτουν τη χώρα» σχολιάζει η κ.Φούντα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.