Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Εμίρηδες από το Κατάρ φέρονται να αγόρασαν τη Νήσο Οξειά

Εμίρηδες από το Κατάρ φέρονται να αγόρασαν τη Νήσο Οξειά

Δημοσιεύματα φέρουν το νησί Οξιά που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές Ακτές της Αιτωλοακαρνανίας να έχει βρει αγοραστή και μάλιστα μέλος της Οικογένειας του Κατάρ. Σε παλαιότερη ανάρτηση μας είχαμε αναφερθεί σε site του εξωτερικού που εμφάνιζαν προς πώληση μικρά νησιά ανά το κόσμο, πολλά εκ των οποίων ανήκουν  και στη χώρα μας.

Τώρα η εφημερίδα Καθημερινή επανέρχεται σε αυτό το θέμα κάνοντας ένα γενικότερο ρεπορτάζ. Στην αγγλόφωνη έκδοση της (ekathimerini.com) διαβάζουμε: “Ζητώντας οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ σε περιπτώσεις σοβαρών προσφορών, εκτιμάται ότι οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να κάνουν κάποιες σημαντικές παραχωρήσεις. Αυτή είναι η περίπτωση στην υποτιθέμενη πώληση της Οξυάς, (ένα νησί που ανήκει από την Αυστραλο-Ελληνικής οικογένεια Σταμούλη,) στα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Το νησί, που έχει έκταση περίπου 1.236 στρεμμάτων, αρχικά διαφημίζονταν ότι πωλείται  σε 6,9 εκατ. ευρώ. Η τελική τιμή του ωστόσο, λέγεται ότι δεν θα υπερβεί τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το νησί βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στην Ιθάκη.

Ένα μεγάλο μέρος της Οξυάς προστατεύεται ως μέρος του δικτύου Natura 2000 και των οικολογικών, μέρος του νησιού μπορεί να αναπτυχθεί”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.