Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Το θέμα είναι η μνημονιακή πολιτική

“Μ. Παρασκευή, Ωράριο και όχι μόνο!”

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣΑνακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στους ελέγχους που έγιναν απο κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για το ωράριο την Μ. Παρασκευή, ένα θέμα που, όπως εξηγεί ο σύλλογος , έχει κλείσει, μετά και από τη συνάντηση που είχαν μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με τον προϊστάμενο του Γραφείου Εργασίας στο Αγρίνιο. “Το θέμα που δεν έκλεισε είναι η ανάγκη να ανατραπεί άμεσα η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική και όσοι την στηρίζουν και την υλοποιούν”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

“Μ. Παρασκευή, Ωράριο και όχι μόνο!”

Στις 22-4-2014 υπήρξε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον προϊστάμενο του Γραφείου Εργασίας στο Αγρίνιο, σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε στην αγορά την Μ. Παρασκευή σε σχέση με το προτεινόμενο από τον Σύλλογο ωράριο.(ανακοίνωση Συλλόγου μας στις 19-4-2014).

Με την συνάντηση έκλεισε και τυπικά – για εμάς – το συγκεκριμένο θέμα, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι το ωράριο της Μ. Παρασκευής για τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο, που εφαρμόζεται από το 1977, έχει εκδοθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού Νόμου και ειδικότερα την παράγραφο 2 του άρθρου 3 του Νόμου 435/76.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. επισημαίνει ότι το θέμα που δεν έκλεισε είναι η ανάγκη να ανατραπεί άμεσα η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική και όσοι την στηρίζουν και την υλοποιούν.

Η ανάσταση του λαού και των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να συντελεστεί αρχίζοντας με αυτό το πρώτο βήμα.

Όσο την εξουσία θα την ασκούν υποτακτικοί των μνημονίων και φερέφωνα των πολυεθνικών συμφερόντων τόσο ο εργασιακός μεσαίωνας θα συνεχίζεται, τόσο θα επιταχύνεται η εκτόπιση και το άδειασμα των αγορών από τις μικρές, ελληνικές, οικογενειακές επιχειρήσεις.

Όσο δεν ανατρέπονται τόσο είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί η αναζήτηση διοικητικών μέτρων για τον αφελληνισμό της αγοράς και την επιβολή της δικτατορίας των πολυεθνικών, των ομίλων και των υπεραγορών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.