Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Εμπορικός Σύλλογος και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι εναντιώνονται στο κυριακάτικο άνοιγμα

Εμπορικός Σύλλογος και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι εναντιώνονται στο κυριακάτικο άνοιγμα

CAM00260Την Κυριακή των Βαΐων 5 Απρίλη o Eμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» οργανώνουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου διαμαρτυρόμενοι διότι «η σημερινή κυβέρνηση αθετώντας την προεκλογική, μετεκλογική και προγραμματική δέσμευσή της για κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης, συμμαχώντας με τους ομίλους και τους μεγαλοκαταστηματάρχες, ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους».
Θυμίζουμε πως η σημερινή Κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει ώστε όλα τα καταστήματα να μπορούν να είναι ανοιχτά τρεις αντί για οκτώ Κυριακές τον χρόνο, με τη μία να είναι η ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων.

Ο Eμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» απευθύνουν το ακόλουθο κάλεσμα:

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες

Την Κυριακή των Βαΐων 5 Απρίλη οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι απεργούνε και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι κρατάνε τα καταστήματα κλειστά.
Δίνουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στα ωράρια των μεγαλοκαταστημάτων, των πολυεθνικών και των αλυσίδων. H κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων, εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΟΑΣΑ που είναι η απελευθέρωση της αγοράς, συνδέεται με την οδηγία της Ε.Ε. (Έκθεση Σέρκας) για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.

Η σημερινή κυβέρνηση αθετώντας την προεκλογική, μετεκλογική και προγραμματική δέσμευσή της για κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης, συμμαχώντας με τους ομίλους και τους μεγαλοκαταστηματάρχες, ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

Αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε:

-Ανθρώπινη ζωή και δουλειά.
-Κατάργηση κάθε Νόμου που ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.
-Ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, την μονοπώληση της αγοράς, την απελευθέρωση των ωραρίων, την μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι μικροί έμποροι και εμποροϋπάλληλοι σε συμμαχία, καλούμε, πέρα από συναδέλφους, τους συμπολίτες και συμπολίτισσες, να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα μας.

-Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, χωρίς εξαιρέσεις, υποχρεωτικής για όλους.
-Για τα εμπορικά καταστήματα μέγιστο ωράριο 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά, υποχρεωτικό για όλους
-Για τους εμποροϋπαλλήλους, μόνιμη και σταθερή εργασία με 8ωρο, 5θήμερο, 40ωρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015
ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

ΑΓΡΙΝΙΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Δραγούμης

  Πιστεύω ότι τα μαγαζιά αφού έτσι κι αλλιώς δεν δουλεύουν πρέπει να ανοίγουν μόνο τρεις μέρες τη βδομάδα. Είναι αρκετές. Πέμπτη-Παρασκευή και Σάββατο. Χρόνο έχουμε λεφτά δεν έχουμε. Ιούλιο και Αύγουστο επίσης προτείνω τα μαγαζιά να κλείνουν εκτός από Σάββατο και Δευτέρα και Τετάρτη γιατί είναι νέκρα. Αλλά και Τρίτη πάλι κλειστά να είναι. Ποιος ψωνίζει Τρίτη μέσα στο κατακαλόκαιρο; Αλλά τώρα που το σκέφτομαι σάμπως την Πέμπτη είναι καλύτερα; Ρε μήπως δεν πρέπει να υπάρχουν μαγαζιά;

 2. ΚΑΠΕΤΑΝΑΡΗΣ

  Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Α Ρ Γ Ι Α ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ…ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ! Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΠΡΟΒΑΤΟΓΙΔΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ

  ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ!…ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ? ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΤΑ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ-666-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ) ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ

 3. Napoleon

  Δραγούμη, εκτός από ειρωνεία, έχεις να καταθέσεις επιχειρήματα; Η ανακοίνωση των δύο συλλόγων είναι υπεύθυνη και σοβαρή, βάζει το ζήτημα στις ορθές του διαστάσεις.

 4. Δραγούμης

  @Napoleon

  Ναι έχω μια σοβαρή πρόταση. Την ίδια που σου εξηγεί από πάνω ο Καπετανάρης. Να πάμε όλοι με το Έθνος και την Παράδοση και να ψωνίζουμε όποτε λέει ο Χριστός κι ο Πούτιν.Χαιρετίσματα στην Ιωσηφίνα.

 5. ΚΑΠΕΤΑΝΑΡΗΣ

  ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΖΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ!
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΪΔΕΙ…!
  ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.