Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Εμπορικός Σύλλογος καλεί Πικραμμένο

Εμπορικός Σύλλογος καλεί Πικραμμένο
Έκκληση στον πρωθυπουργό κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

ζητώντας τις ενέργειές του  για  άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας των εμπόρων , ανεξάρτητα από οφειλές στο ταμείο και  κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό  Παναγιώτη Πικραμμένο και τον αρμόδιο υπουργό Αντ. Ρουπακιώτη ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου  θέτει το  θέμα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Συγκεκριμένα απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του  για   άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας των εμπόρων , ανεξάρτητα από οφειλές στο ταμείο και  κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, όσο διαρκεί η κρίση.Αναλυτικά:

 

κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ

Δεν μας είναι άγνωστες οι συνταγματικές προβλέψεις που σας έφεραν στις ανάλογες θέσεις.

Δεν αγνοούμε επίσης τον υπηρεσιακό χαρακτήρα της κυβέρνησής σας.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω δεν παύει να είστε Πρωθυπουργός της χώρας, άλλωστε με αυτή σας την ιδιότητα αμέσως μετά την ορκωμοσία σας εκπροσωπήσατε τη χώρα μας και στο εξωτερικό.

κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ

Θεωρούμε πως γνωρίζετε πολύ καλά ότι η οικονομική κρίση έχει καταστρέψει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και φυσικά συναδέλφων μας αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

Χιλιάδες μικροί και αυτοαπασχολούμενοι συνάδελφοί μας βρίσκονται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, κλείνουν τα μαγαζιά τους, μένουν άνεργοι, εγγράφονται σε συσσίτια, εκποιούν κάθε κινητό και ακίνητο καρπό δουλειάς δεκαετιών.

Σε αυτές τις ακραίες συνθήκες ανέχειας, της απόλυτης οικονομικής αδυναμίας και απόγνωσης, βρίσκονται αντιμέτωποι συνάμα με την αδιαφορία και αναλγησία του κράτους, του αρμόδιου Υπουργείου και των υπό αυτό εποπτευόμενων οργανισμών στο θέμα της ΥΓΕΙΑΣ.

Η κυνική  αντίληψη: ή πληρώνεις ή πεθαίνεις, αποτελεί πραγματικότητα σήμερα για χιλιάδες συναδέλφους μας και τα παιδιά τους.

κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα από την εισφοροδοτική μας δυνατότητα, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες οικονομικής κρίσης, το θεωρεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Με αυτές τις σκέψεις απευθύνεται σε εσάς ζητώντας τις άμεσες ενέργειές σας – έστω και μέχρι την 31-12-2012 – για:

–          Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας, ανεξάρτητα από οφειλές στο ταμείο.

–          Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, όσο διαρκεί η κρίση.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και ευχόμαστε η χρονικά οριοθετημένη θητεία σας να μην συνοδευτεί από ανθρώπινες τραγωδίες και θανάτους που μπορούν να αποφευχθούν αν δεν συνδέονται με το πορτοφόλι του πάσχοντα.

               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΣΙΝΗΣ                                                      ΧΑΙΔΩ   ΠΑΠΑΖΗΣΗ

 

Υ.Γ.: Σας γνωστοποιούμε για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους 2 τελευταία σχετικά έγγραφά μας προς τον Ασφαλιστικό μας Οργανισμό.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.