Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Εμφάνιση αρκούδας με δύο αρκουδάκια στον Άγιο Βλάση (φωτό)

Εμφάνιση αρκούδας με δύο αρκουδάκια στον Άγιο Βλάση (φωτό)

Πολλές αναφορές καταγράφονται  τα τελευταία χρόνια για εμφάνιση αρκούδων στις ορεινές περιοχές του διευρυμένου  Δήμου Αγρινίου. Αυτή τη φορά οι αναφορές συνοδεύονται και από φωτογραφικά τεκμήρια από την περιοχή του Αγίου Βλασίου, σαν αυτά  που  έστειλε στο agrinionews  ο Κώστας Σπυρέλης, ο οποίος βρίσκονταν για κυνήγι στην περιοχή.

Τα ίχνη μεγάλης αρκούδας (πρώτη φωτό) αλλά και μικρότερων (δεύτερη φωτό) δένουν με τις μαρτυρίες δύο ηλικιωμένων κατοίκων της Χούνης, όπου μιλούσαν για εμφάνιση αρκούδας την προηγούμενη εβδομάδα με δύο αρκουδάκια. Μάλιστα η μια μαρτυρία αναφέρει ότι η αρκούδα με τα δύο αρκουδάκια άνοιξαν ένα μελίσσι στην περιοχή Ριο Χούνης  αλλά έφυγαν άπραγες φοβούμενοι την ανθρώπινη παρουσία αλλά…και γιατί οι μέλισσες τους επιτέθηκαν.

Οι ντόπιοι  μιλούν για συχνή εμφάνιση αρκούδων, η οποία οριοθετείται ως τώρα στην ορεινή περιοχή που απεικονίζεται στο χάρτη.  (Αλέστια Ευρυτανίας-Χούνη(περιοχήΡιο)- Ταμπούρι Καραϊσκάκη (Κορομηλιά)-Σοβολακίτικα-Ορεινή περιοχή πάνω από Άγιο Βλάση:

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.