Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Εναλλακτική μορφή προσέλκυσης τουριστών στην πόλη μας…

Εναλλακτική μορφή προσέλκυσης τουριστών στην πόλη μας…
Πληρότητα απ’ότι μαθαίνουμε παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία του Αγρινίου αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού τόσο οι αγώνες του thai boxing, όσο και το συνέδριο της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Δυτικής Ελλάδας έχουν προσελκύσει αρκετό κόσμο απ’όλα τα σημεία της Ελλάδας. Εμείς επισημαίνουμε το γεγονός, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται στην πόλη μας σε μεγαλύτερη συχνότητα.

Η διοργάνωση συνεδρίων-σεμιναρίων, αθλητικών γεγονότων κ.α, αποτελούν την εναλλακτική πρόταση για μια περιοχή που δεν φημίζεται για τον τουρισμό της. Βέβαια, η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών επιβάλλεται να γίνεται πιο οργανωμένα και μεθοδευμένα, κυρίως απ’την πλευρά των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και τι ακριβώς εννούμε; Τα αυτονόητα: Δημιουργία άρτια οργανωμένων συνεδριακών χώρων και ξενοδοχείων, προβολή του τόπου μας σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις και πάνω απ’όλα βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η πόλη μας σε πολλούς τομείς ( πολεοδομικό, κυκλοφοριακό κ.α).

Ίσως κάποιοι απαντήσουν στην ανωτέρω σκέψη άλα Αγρινιώτικα: «Καλά που στου διαουλού ζείτε; Εδώ δεν έχουμε άλλα βασικά πράγματα και σεις αμπελοφιλοσοφείτε!» Ευτυχώς είμαστε νέοι άνθρωποι και έχουμε και μεις τα όνειρά μας και τα οράματά μας. Δίχως αυτά θα είχαμε πρόβλημα πρόωρης γήρανσης! Δυστυχώς όμως, γεννηθήκαμε σε ένα τόπο που απ’ότι φαίνεται το όνειρο αντιμετωπίζεται ρεαλιστικά ως προς τη χρονική του διάρκεια, κρατάει δηλαδή μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ το όραμα το έχουμε ακουστά μόνο κάπου στην Παλαιά Διαθήκη….

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.