Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις

Ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 13:30 το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εισήλθε στην αίθουσα της συνεδρίασης, όπου ήδη περίμεναν τα μέλη της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επαφή του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου με τον ακαδημαϊκό και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στο πρόσωπό του και από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά, οι αντιρρήσεις του οποίου έχουν αρθεί και ως προς τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση. Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα…Περιμένουμε τις ανακοινώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται επίσης να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντική υπαναχώρηση μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου ικανοποιώντας έτσι δύο βασικούς όρους που είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως μεταδίδεται ο κ. Παν. Ρουμελιώτης έρχεται στην Αθήνα μεταφέροντας το γράμμα του ΔΝΤ με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την συμμετοχή του ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

tovima.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.