Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Hμερίδα για τους γονείς από το Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου.

Hμερίδα για τους γονείς από το Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου.
Το απόγευμα Δευτέρας της 18ης Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου, η ημερίδα «Καλλιεργώντας τα όρια και την αυτοεκτίμηση σε παιδιά σχολικής ηλικίας» (δείτε εδώ), που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον «Οδυσσέα» – Κέντρο πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας για τους γονείς των παιδιών.
Ομιλητές – Επιμορφωτές ήταν ο Χάρης Λουκίδης , Ψυχολόγος και Διευθυντής του «Οδυσσέα», και η Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος του «Οδυσσέα».
Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα θέτοντας μάλιστα καίρια ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών. Από τη συμμετοχή των γονέων στην ημερίδα καθώς και από τα θέματα που συζητήθηκαν αυτό που διαπιστώθηκε ήταν αφ’ ενός πόσο σημαντικό είναι για τους γονείς να μάθουν να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά, αφ’ ετέρου πόσο σπουδαίο είναι να συμβάλλουν ώστε να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση τους.
Επιπλέον, αποδείχτηκε ότι η συνεργασία μεταξύ γονέων και σχολείου μόνο θετικά αποτελέσματα επιφέρει. Οι γονείς έμειναν προφανώς ευχαριστημένοι από την όλη διαδικασία και εκδήλωσαν την επιθυμία τους για παρόμοιες δράσεις. Τα νέα κοινωνικά δεδομένα, η ανάπτυξη και η εξέλιξη της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής φωτίζουν νέες πτυχές στην ανάπτυξη και στην εκπαίδευση των παιδιών. Στις εξελίξεις αυτές δεν μένουμε θεατές, αλλά φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για να κατανοούμε καλύτερα τη συμπεριφορά των παιδιών και να συνδράμουμε ώστε να εκπαιδεύονται με τον καλύτερο τρόπο.
http://mytikaspress.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.